lauantai 20. lokakuuta 2007

PM-maastokatsastukset käyty

Pajulahden tutun raskaalla reitillä ratkottiin tänä vuonna PM-maastopaikkoja Göteborgiin. Molempien pääsarjojen voitot meinasivat mennä jännäksi kun voittajien jalat pyörivät vielä lopussakin niin sukkelaan, että niin Skyttä S. kuin Wannaskin ottivat nelivetoa viimeisessä mutkassa.

Miesten matkalla kärkikaksikoksi erottautui jo alkumatkalla HKV:n Simo Wannas ja Asikkalan Konstantin Kutilainen. Koko matkan ajan kilpailua hallinnut Wannas oli kuitenkin lopussa niin paljon hyvävoimaisempi, ettei kunnon loppukiriä edes tarvittu vaan voitto irtosi kaatumisesta huolimatta suhteellisen helposti. Vaisuhkon loppukesän jälkeen mukavasti piristynyt ja uudelleen treenaamaan innostunut Kutilainen oli toinen ja koko matkan kärkikaksikon läheisyydessä pysytellyt Juha Puttonen kolmas. Jussi Utriainen oli saanut vapautuksen maastokatsastuksista.

Naisten sarjassa kaksoisvoitto meni Lietoon järjestyksessä Saara Skyttä (16.38) - Laura Skyttä (16.40). Kolmanneksi pinkoi Mari Järvenpää ajalla 16.43.

Nuorten sarjassa väläytteli hyvää syyskuntoa PoriYU:n Pekka Toivola, joka taittoi kuuden kilometrin matkan lähes yhtä miesten kärjen mukana. Toiseksi juossut Miro Laurila joutui taipumaan 46 sekuntia. N19 -sarjassa kaksoisvoitto matkasi puolestaan Forssaan. Voittaja Janni Syrjälä ja toinen Sanni Klemelä.