perjantai 16. toukokuuta 2008

SM-maastot 2008

Sunnuntaina ja vähän jo lauantainakin maamme lyhyt maastojuoksukausi saa sinettinsä Vammalassa. Paljon on tarjolla ennakkosuosikkeja ja jokereita, mutta myös poisjääntejä. Kestojuoksumme kärki on (vielä) kuitenkin niin kapea, että muutama poisjäänti näkyy. Mutta näin ei ole kauaa: Eläköön kestävyysjuoksun uusi nousu! Äh, takaisin asiaan.

Miesten pitkällä on tarjolla maantiekisojen toisinto Utriainen vs. Kipkurui, mutta nyt myös Francis Kirwa kovassa iskussaan tarjoaa uuden ulottuvuuden tähän. Lyhyellä nähtäneen taas Utriainen ja Kirwakin, mutta ennakkosuosikin viitta voidaan laskea Jukka Keskisalon harteille. Entä mitä tekee Henri Manninen? Joka tapauksessa Joensuu lienee hyvin edustettuna tässä kisassa...

Naisten kisassa nähdään jälleen nousukuntoinen Annemari Sandell-Hyvärinen, mutta kärkeen on tarjolla myös Maija Oravamäki ja Elina Lindgren. Lienee joukkuekisan osalta myös aika selvää, että Oulun Pyrintöä on vaikea kammeta kullan syrjästä. Nuorempien naisten (22v) kisa on ennakkoasetelmiltaan kova kamppailu muun muassa Suvi Miettisen, Saara Skytän ja Saara Pekkarisen kesken. Samanikäisten kollien koitoksessa on jännää nähdä missä vedossa vammojen kanssa kamppaillut Tuomas Jokinen on ja miten kuntonsa suhteutuu esimerkiksi Joonas Harjamäen ja hurjan Miro Laurilan vauhtiin. Entä miten kulkee Satavan Gebardilla?

Hieman nuorempien miesten keskuudessa Pekka Toivola on voittajaehdokas, mutta sanansa on tarjottavanaan myös esimerkiksi Timo Solmulalla. Kisaa siis tarjolla. Samanikäisten tyttöjen kisassa voitosta kamppailevat nähtävästi Johanna Peiponen, Sandra Eriksson ja Sanni Klemelä. Sitten nuorisokisoissa poikain 4 km:llä nähtäneen kärkikamppailussa ainakin Mikael Hynninen, Oskari Pennanen, Victor Lövdahl ja Arttu Vattulainen. Samanikäisten tyttöjen tv-kuvissa vilahtavat mitä luultavimmin Matilda Säde, Maari Alamattila, Saara Nikander, Anette Haukilahti ja Sara Teperi.

Eri jännät karkelot ja tasainen reitti. Onnea ja hyvää raastoa itse kullekin osallistujalle.

[raasto.com]

Ei kommentteja: