perjantai 17. kesäkuuta 2011

Haile tekee paluun Berliinin maratonille

Hurraa! Tämä on maratonfaneille ja erityisesti Berliinin maratonin faneille ilon päivä. Etiopian pieni suuri poika Haile Gebrselassie tekee tänä syksynä paluun Berliinin kaduille maratonin mittaisessa kilvassa. KIlpa käydään 25.9. Aiemmilta vuosilta Hailella on palkintokaapissaan Berliinin voittoisat pystit vuosilta 2006, 2007, 2008 ja 2009. Kolme kertaa neljästä maraton on taittunut häneltä Berliinissä nopeammin kuin 2.06. Ikimuistoisimpia noista Hailen Berliinin vedoista ovat tietenkin vuoden 2007 2.04.26 ja seuraavan vuoden 2.03.59. Jos ja kun Haile juoksee tänä vuonna Berliinissä, häneltä puutuu sen jälkeen enää viisi kiinnitystä Berliinin maratonin Jubilee Klubiin. Tuohon kerhoon pääsee juoksemalla vähintään kymmenen Berliinin maratonia maaliin.

Berliinin järjestäjien tiedotteessa Haile tuumii: "Rakastan Berliinin maratonia. Yleisö on fantastista ja hyvänä päivänä kaikki on mahdollista tällä äärimmäisen nopealla reitillä."

Tämän vuoden kisasta tulee neljän tunnin lähetys Saksan televisiosta ja kahden ja puolen tunnin lähestys Eurosportilta. Kaikkein parasta on kuitenkin juosta Berliinissä itse, mikäli se vaan on mahdollista.

[bmw-berlin-marathon.com & raasto.com]

4 kommenttia:

A.Perälä kirjoitti...

Ou jea! Odotan jo innolla. Tulee fantastinen kisa varmasti taas kerran. Lyököön Haile kovan tuloksen tiskiin, jotta ois Eiopian joukkueessa Lontoon olympiamaratonilla :)

Anonyymi kirjoitti...

Haile on suuri!

Yleisesti en hyväksy valmiiksi pedattuja kisoja jotka ovat etukäteen käsikirjoitettuja.

Mosop halusi juosta myös Berliinissä mutta ei saanut lupaa koska kisa on tehty Hailelle.

Nämä suuret kisat ovat menneet reilupelin sääntöjen ulkopuolelle. Ongelma on paljon isompi kuin yleisesti uskotaan. Asia koskee myös isoimpia ratakisoja, jotka on "jaettu" tiettyjen managereiden toiminta alueeksi.

Säippä

Z kirjoitti...

Tuo on kyllä ihan pers. jos parhaat juoksijat eivät uskalla kohdata parhaita. Urheilu kuitenkin perustuu kilpailuun. Nuo managerit ovar varsinaisia mafiosoja, mutta vastuunsa siinä on tietysti urheilijoillakin. Hailen pitäisi löydä nyrkkiä pöytään ja sanoa, että Mosoppi Berliiniin vaan, sitten nähdään että kuka on kuka. Kun on saavuttanut niin paljon kuin Haile, niin luulisi että ei ole enää tarvetta todistella kenellekään mitään. Mitä sitten jos Mosop sattuisi voittamaan? Paras mies voittakoon!

Anonyymi kirjoitti...

Berliini on paras paikka rallarella maraton! T: Runner p.s Haile on kyllä kova, vaikka nämä järjestelyt on kuvottavia