perjantai 25. heinäkuuta 2008

Kalevan kisat, 10000m

Niin vain kävi, että ennakkosuosikit pitivät kutinsa. Naisten kympillä lähes ylivoimaiseen voittoon taivalsi Turun Weikkojen Annemari Sandell-Hyvärinen kauden kotimaisella kärkituloksella 34.53,18. Seuraweikkonsa Jaana Niemelä otti hopeaa ajalla 35.46,13, kun pronssille juoksi Liedon Saara Skyttä (35.58,52). Pohjoisemmilla ennakkosuosikeilla Maija Oravamäellä ja Elina Lindgrenillä ei ollut tänään paras päivä. Oravamäki oli kisan neljäs ajalla 37.08,28 ja Lindgren viides ajalla 37.25,66.

Annemari, auringonpaiste ja kultainen askel (kuva: Jarno Maimonen)

Miesten kisassa Lahden Ahkeran Jussi Utriainen otti uransa kymmennen SM-kullan ja kolmannen kympin mestaruuden ajalla 29.46,56. Kisan ilopilleri oli Jyväskylän Miika Takala, joka otti uransa ensimmäisen hlökohtaisen SM-mitalin ajalla 30.16,76. Takala oli pitkän matkaa alle 30.00 vauhdissa. Seurakaverinsa Henri Manninen otti pronssia ajalla 30.39,92. Suomen huonoimman kympin juoksijan tittelin otti itselleen Petri Kykyri ajalla 31.59,18.

Jussi matkalla mestaruuteen, tuttua puuhaa (kuva: Jarno Maimonen)

Toista mestaria hymyilyttää (kuva: Jarno Maimonen)