perjantai 29. tammikuuta 2010

Osakan naisten maraton juostaan sunnuntaina

Maratonkausi on jo täydessä höyryssä, vaikka vuoden vaihtumisesta ei ole kulunut aikaa kummoisestikaan. Ensi sunnuntaina juostaan Japanissa yksi kovimmista pelkästään naisille tarkoitetuista maratonkilvoitteluista, nimittäin Osakan naisten maraton. Välillä on ollut niin, että tässä kisassa ei edes 2.21-alkuinen aika ole riittänyt voittoon. Kuinka mahtaa käydä tänä vuonna?

Kilpaan on tälläkin kertaa ilmoittautunut lukuisa joukko alle 2.30 maratonin taittaneita naarasmaratonkonetarhylkiöitä, mutta aivan tämän hetken terävimpiä maratonterittäriä ei tällä kertaa kehissä ole. Ok, on mukana sentään vuoden 2000 olympiahopeamitalisti ja vuoden 2001 maailmanmestari ja Pekingissäkin vuonna 2008 olympiamaralla kymmenen parhaan joukkoon juossut Romanian Lidia Simon (enkka 2.22.54), vuoden 2004 olympiakutonen ja vuoden 2006 EM-hopeanaaras, Serbian Olivera Jevtic (enkka 2.25.23), Etiopian kovasta maratontallista ponnistava Amane Gobena, joka veti Los Angelesin saastesumussa viime vuonna 2.26.53, kenties yskien sen jälkeen pari päivää mustaa karstaa keuhkoistaan ja niistäessään tervan väristä räkää sieraimistaan. Onpa mukana myös Portugalin oma maratonsyöjätär Marisa Barrios (enkka 2.26.03).

Millaisia juoksijoita kisaan heittää Japani? Heidän joukkossaan ovat mm. pitkän ratauran tehnyt ja sen jälkeen pitkän maratonuran tehnyt Mari Ozaki (enkka 2.23.30), aina konemaisesti sahaava Kayoko Obata (enkka 2.25.15) ja 2.26-aikoja työkseen hinkkaava Chika Horie (enkka 2.26.11) sekä joukko muita 2.30 rajaa pilkkanaan pitäneitä. Varmaa on, että kaikki heistä raastavat niin kovaa, että maalilinjan ylitettyään vajoavat hervottomina kanveesiin ja sylkevät irronneita hampaita suustaan hirveän irvistämisen seurauksena.

[japanrunningnews.blogspot.com & raasto.com]

Ei kommentteja: