sunnuntai 29. elokuuta 2010

Menjo kauden kärkiaikaan Turussa

Josphat Menjo, laadukas IAAF:n kieltämä kenttä, loppukesän koleus (13C) ja sateen kostuttama ykkösrata. Niistä aineksista leivottiin vielä tässä vaiheessa kautta uusi 10000m:n maailman kärkitulos 26:56.74. Menjo lähti melkoiseen raviin heti alusta juoksemalla alle 62 kierroksia ja jatkamalla 3000m asti MM-vauhdissa. Ensimmäinen tonni taittui aikaan 2:38 ja hän jatkoi vastaavaa kyytiä kotvasen, kunnes vauhti tasoittui 64 sekunnin hujakoille. Puolimatka taittui ajassa 13:22.

Menjo rullaa kohti kauden kärkeä (kuva: Ste)

Niin hän jatkoi pidemmän matkaa 15 sekuntia Solinskyn keväällä Palo Altossa juoksemaa aikaa vauhdikkaampaa kyytiä. Yksin juostuna on ymmärrettävää, etta vauhti voi hieman hiipua ja niin kävi tänäänkin. Mutta eipä sen väliä kun Menjo kuitenkin kepitti WL:n 3 sekunnilla.



[raasto.com]

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi Tulosruutu asetti Vimpelin ottelun kuitenkin tämmöisen kävelyn edelle... ;)

Arvostan.

t. Hitaampi Menjonen

Z kirjoitti...

Oli kyllä hirveää rallatusta noin livenä katsottuna. Tajutonta pikajuoksua. Eka Kieppi 61 sek. eka 800m 2.03 ja vielä 23 kierrosta jäljellä! Kolmosen väliaka 7.58 ja vitonen 13.22. Sitten alkoi kierrosajat hieman tippua, mutta koko ajan 10-11 sekuntia Solinskyn väliaikoja edellä. Menjon viimeinen tonni ja varsinkin viimeiset 800m oli selvästi hitaampi kuin härkämäisesti revittäneen Solinskyn (viimeiset 800m 1.56), mutta etumatka Solinskyn varjoon riitti kuin riittikin, vaikka tiukille meni. Päivän kovimman viimeiset 200m veti Joonatan Oporta, joka tykitti sen 27 sekuntiin!!! Samalla alittui 32 min. Ei muuta kuin ensi vuonna Kalevan Kisoihin.

Anonyymi kirjoitti...

Käsittämätön veto totaalisen soolona juostuna, mutta ei taida valitettavasti kelvata virallisiin tilastoihin? Samapa tuo, 26.56 yksin jalkojen alla murenevalla radalla juostuna on taatusti kovempi suoritus kuin 26.40 huippuhyvällä radalla jänisten perässä rallateltu.

Ainakin IAAF:n tilastoissa maailman kärkiaika näyttää olevan vielä Solinskyn nimissä...