lauantai 14. tammikuuta 2012

Meb ja Flanagan veivat USA:n marakarsinnan voitot

Meb Keflezighi tiputti muut matkasta pari kilsaa ennen maalia ja kellotti voiton USA:n lipun kera ajassa 2:09:08. Meb juoksi toisen ennatyksensa 69 paivan sisalla. Koko matkan karjessa ja noin 2:07-vauhtia juosseista kolleista Ryan Hall (2:09:30) ja Abdi Abdirahman (2:09:47) tempoivat itsensa mukaan Lontoon kisakoneeseen. Dathan Ritzenhein alitti ensimmaista kertaa 2:10, mutta 2:09:55 olikin ainoa, mita Ritzille jai kisasta varapaikan ja muutaman taalan lisaksi matkaan.

http://www.usatf.org/events/2012/OlympicTrials-Marathon/Men-Finish.pdf


Naisten kisassa Hansonin veljesten tiimissa juokseva Desire Davila koulutti Houstonin asvalttia ja hajotti naisten joukkion seuralaisinaan Shalane Flanagan, Kara Goucher ja valilla karjessakin piipahtanut Amy Hastings. Davila yritti kaikkensa loppuun asti, mutta edessa oli Bostonin toisinto kun Flanagan nosti kytkinta. Han (2:25:38), Davila (2:25:55) ja Kara Goucher (2:26:06) suoriutuivat olympiajoukkueeseen.

http://www.usatf.org/events/2012/OlympicTrials-Marathon/Women-Finish.pdf

3 kommenttia:

A.Perälä kirjoitti...

Yllätävää ainakin itselleni, että Ryan Hall ei voittanut. Ja myös Ritzenheinin jääminen 3 kärjen ulkopuolelle. Mutta tälläista on maraton huipulla, jossa pelataan pienillä marginaaleilla.

Anonyymi kirjoitti...

Ritzenheinin haastattelu Flotrackissa on suoraan maratonpettyneisyyden oppikirjasta.

Z kirjoitti...

Aromoton on meno, kun viime olympiamaratonin 9. mies, puolimaratonin tuntiin vetänyt, kympin alle 27.30 ja vitosen alle 13 minuutin juossut keveri pääsi vain varamieheksi. Jostain syystä Ritzillä ei maratoni - viime olympiamaratonia lukuun ottamatta - ole koskaan luistanut sillä tavoin kuin hänen kovat alimatkojen tuloksensa ovat antaneet odottaa. Ei ihme, että hän on 100 prosenttisessa maratonpettyneisyydessä. Toivottavasti Ritz ei tee itselleen mitään. Kaikki terävät esineet siis piiloon ja henkivartija mukaan, ettei hän päätä hypätä junan alle.

Naisissa taas Jennifer Rhines on varmaan aika ranteet auki myös. Hän on kuitenkin radalla moninkertainen arvokisaedustaja ja muistaakseni juossut vitosenkin alle 15 min ja maratonin 2.29. Nyt aikaa kului 2.43. Maraton sääliä ihmispoloa kohtaan tunne ei, monen päästä se järjen vei.