lauantai 7. huhtikuuta 2012

Tuomas Jokinen takoi Stanfordissa kuin raivo timpuri

Maailman, Euroopan, Suomen ja Turun Weikkojen Tuomas Jokinen teki comebackin radoille 1,5 vuoden vammatauon jälkeen. Eikä miten tahansa tehnytkään, vaan potkussa kuin kavio. Kävi nimittäin niin, että USA:n Stanfordissa 25 ratakierroksen eli 10 000 metrin kilvoittelussa hän juoksi ajan 29.19.17. Sillä hän sijoittui yliopistomiehiä pullollaan olevassa B-erässä sijalle kahdeksan. Se on itsekin yliopistomiehenä Turun yliopistossa oppia kaaliinsa vettä täynnä olevan korkeushyppypatjan tavoin imevän Jokisen kaikkien aikojen toiseksi nopein kymppi. Kolme vuotta sitten hän kiersi rataa samassa paikassa kuin yritysjohtaja lakeja aikaan 29.11.05. Tällä kertaa B-erässä 36 miestä veti alle puolen tunnin.

Video kisasta.

Se on enemmän kuin A-erässä, jossa näin teki vain 29 miestä, tosin eipä siinä erässä miehiä ollutkaan kuin 30. A-erän voitti joten kuten valtavasta USA:n olympiakarsintamaratonpettymyksestään toipunut neljän vuoden takainen olympiamaratonin yhdeksänneksi nopein, Dathan Ritzenhein. Aika oli tosin Ritzin tasoille ringinkiertäjälle heikohko, 28.21.48. Se näet uupuu noin minuutin aikoinaan Coloradon yliopistossa oppia kuulaansa tankanneen, vain tankanneen, eikä mitään muuta kuin tankanneen Ritzin persoonallisesta rekordista. Kun olympiamaraton tällä haavaa menee todennäköisesti USA:n varamies Ritziltä sivu suun, hän varmaan himoaa kympillä USA:n olympiaedustusta kuin pomo hilloa.

Stanfordissa oli mukana myös Joensuun Katajan Jukka Keskisalo 5000 metrillä. Kuinka hänelle kävi? No, hän sijoittui A-erässä 25:nneksi ajalla 13.56.83. Voittajaksi nelisti Arizonan yliopiston Stephen Sambu ajalla 13.31.51. Irlannin Alistair Cragg oli kolmas 13.32.76 kuluttua lähtökaukauksesta. Pitkän linjan sahaaja ja jo vuonna 2004 vitosen olympiafinaalissa juossut Gragg varmaan himoaa taas olympiaedustusta kuin sihteeri reskontraa. A- ja B-erässä yhteensä 35 miestä alitti 14 minuutin rajan, joten on selvää, että jokainen heistä oli terässä kuin nitrolla tankattu moottorisaha, eikä kukaan hyytynyt kuin pomo piikkauksessa.

[rtspt.com & raasto.com]

1 kommentti:

Z kirjoitti...

Tuomaksen viimeiset 2000m 5.40.