torstai 21. helmikuuta 2008

Mari Järvenpää tulessa

Globenissa kilpaillaan tänään vuoden tähän asti kovimmat hallikisat. Suomalaisten osanotto on kovin vähäistä, mutta onneksi ainut osallistuja onkin sitäkin mielenkiintoisempi. Viivalle itsensä asettelee Järvenpään Mari, jonka tähtäimessä on 1500 metrin halli-SE 4.14,37. Viime vuonna Järvenpää pyssytteli vastaavassa kilvassa 4.15,21, josta pitäisi nyt siis höylätä vajaa sekunti. Samalla alittuisi myös Valencian MM-halleihin oikeuttava raja, 4.16.00.

Shown tarjoavat:
- Maryam Jamal - Osakan maailmanmestari. Tähtäimessä venäläisen Yelena Sobolevan pari viikkoa sitten juoksema ME 3.58.05.
- Gelete Burka - Etiopian kivikovan naisjoukkueen jäsen. Lyhyen matkan maastomaailmanmestari. Viikonloppuna kolmonen 8.31 ja risat.
- Lisa Dobriskey ja Helen Clitheroe - Eurooppalaista voimaa britteinsaarilta. Edellinen juossut 3000m hallissa tällä kaudella 8.50, jälkimmäinen 8.51.
- Mukana myös kaksi edustajaa Venäjän kiven kovasta naismailerikaartista. Sen lisäksi pari svenssonia, joilla pyyhitään lattiaa.

Illan aikana radalla nähdään myös mm. miesten kasi, tähtinään Juri Borzakovski ja Wilfried Bungei. Miesten 3000 metrillä rataa rullaavat Bernard Lagat ja Paul Kipsiele Koech. Kehissä myös Henrik Skoog ja Erik "Iso-Eki" Sjökvist. Naisten kasilla Mosambikin aina sympaattinen Maria Mutola kohtaa Venäjän Olga Kotlyarovan.

Kisat Urheilukanavalla klo 20.30.

[raasto.com/ gegalan.se]

Ei kommentteja: