sunnuntai 25. toukokuuta 2008

Hengelo, Gebrelle taas ME...

Sileshi Sihine iski kovaa tahtia Hengelon kympillä ja kellotti 26.50,53. Hänen kannoillaan Haile Gebrselassie tykitti aika entiseen tahtiinsa taas alle 27.00 ja värähdytti sekuntikelloja ajassa 26.51,20, joka alittaa.... olympiakisarajan ja on samalla 35-vuotiaiden uusi ME. Kisan kolmas oli Kenian Eliud Kipchoge ajalla 26.54,32, ja vielä 20-vuotias Patrikc Komonkin alitti maagisen rajan ajassa 26.57,08. Miesten vitosella Kenenisa Bekele ei lyllertänyt, vaan rullasi aikaan 12.58,94. On muuten kauden kärki se. Edwin Soi jäi aika selvällä erolla ja kellotti 13.13,88.

Entä sitten esteet ja Jukka Keskisalo? Keskisalo oli kauden avauksessaan hieman kisan kärkeä jäljessä ja sijoittui sijalle 13. ajassa 8.37,74. Kisan voitti Richard Mateelong ajalla 8.13,00.

Naisten kasilla Kenian Pamela Jelimo veti hirmuista rallia ja täräytti tiskiin ajan 1.55,76! Bahrainin Maryam Jamal katseli Jelimon kantapäitä ja saapui maaliin ajassa 1.58,66. Naisten vitosella Gelete Burka johti Etiopian kolmikkoa ja juoksi 14.45,84.