sunnuntai 7. helmikuuta 2010

Kenian Jonathan Kipkorir juoksi voittoon Bebbu-Oitan maratonilla

Viine yönä juostu Bebbu-Oitan maraton oli raaka pettymys, sillä kukaan ei kisassa alittanut kahta tuntia ja kymmentä minuuttia, vaikka paikalla oli sentään liuta juoksijoita, jotka ovat aiemmin pitäneet tuota rajaa suorastaan pilkkanaan ja naureskelleet sille hyväntahtoisesti nelistäessään 42195m minuuttitolkulla kovempaa.

Tämän vuoden kilpa meni metsään alusta asti, sillä hyvistä olosuhteista huolimatta jänikset vetivät puolimatkaan ainostaan 3.10 / km-vauhtia ja sehän ei nykypäivän huipputasolla ole kummoistakaan vauhtia. Miksi sitten kukaan muista juoksijoita ei siirtynyt kärkeen ja viis veisannut jänisten hitailusta ja lähtenyt rallattamaan 3 minuutin kilometrejä? Siinä aiheellinen kysymys, minkä vastaus on hämärän peitossa.

Kisa ratkesi loppukirikamppailussa, kun Kenian kaksikko Jonathan Kipkorir ja Daniel Njenga selvittivät maratonvälejään täydessä maratonrevitteleväisyydessä siten, että Kipkorir syöksyi maaliin ensimmäisenä (2.10.50 - 2.10.55). Kolmanneksi sijoittui kilvan yllättäjä, debyyttimaratoniaan höylännyt Australian Jeffrey Hunt ajalla 2.11.00. 30-35 kilometrin välisen vitosen Hunt muuten päästeli 15.06:een. Neljäntenä elektronisen maalilinjan leikkasi toinen ensikertalainen maratonilla, Atsushi Ikawa, kotimaa Japani, aika 2.11.04. Ikawa kukisti loppukirimittelössä Kenian Kenneth Mungaran sekunnilla.

Etiopialaiset olivat kisassa suuria pettymyksiä, sillä heidän paras miehensä Chala Lemi juoksi 2.11.37 ja oli seitsemäs. Aikamoinen pettymys oli myös kovin odotuksin kilpaan lähtenyt Koichi Morishitan valmennettava ja pari vuotta sitten 20-vuotiaana kympin 27.41:een juossut Yu Mitsuya. Hän näet kulutti 42 kilometriin ja siihen päälle juostavaan 195 metriin aikaa 2.12.59 (sijoitus 9.)Kokenut arvokisajyrä ja aikanaan olympialaisissakin kuudenneksi sijoittunut pitkän linjan maratonpora Toshinari Suwa juoksi 2.13.16 ja oli kymmenes. Nähtiipä kisassa kuitenkin yksi veteraanien maailman rekodri, kun Japanin Yoshihisa Hosaka, ikä 61v. juoksi 2.38.12.

[japanrunningnews.blogspot.com & raasto.com]

Ei kommentteja: