maanantai 10. syyskuuta 2007

Viikonlopun saldoa - poimintoja

Zürich: Bernard Lagat kiri kolmosen voittoon ajalla 7.38,77 ja piti Edwin Cheruiyot Soin (7.39,02) ja Moses Kipsiron (7.39,69) takanaan. MM-kisoissa hienosti venynyt Matt Tegenkamp alitti juuri ja juuri 8.00 juostuaan 7.54,44. Tonnivitosella Mehdi Baala kepitti Tarek Boukensan (3.38,84) ajalla 3.38,62. Daniel Kipchirchir Komen oli kolmas ajalla 3.38,96. Naisten tonnivitosen puolestaan otti nimiinsä Maryam Yusuf Jamal ajalla 4.06,32. Tuttu voittaja oli myös kasilla kun Janeth Jepkosgei kellotti 1.59,03.
Winschoten: Petri Saavalainen joutui keskeyttämään 100km:n kisansa maratonin paikkeilla. Asmo Ahola oli kisassa paras suomalainen ajalla 7.23.05, joka on hänen uusi ennätyksensä. Miesten kisan voitti Japanin Shinichi Watanabe ajalla 6.23.21, kun naisten voittaja myös Japania edustava Norimi Sakurai käytti sataseen aikaa 7.00.28.
Göteborg: Suomi pesi Ruotsin miesten ottelussa. Tiukka kisa ratkesi miesten kasilla, jonka voitti Tor Pöllänen. Mikko Lahtio teki vahvan ratkaisuyrityksen 250 ennen maalia, jolla hän yritti jättää Mattias Claessonin taakseen. Siinä hän onnistuikin, mutta Pöllänen pälähti maaliin ensimmäisenä. Tommy Granlundin ja Niclas Sandellsin venyminen lopussa varmisti otteluvoiton Suomelle. Sandells oli äijänä myös lauantaina miesten tonnivitosella, jossa hänen hylättiin mittelemisestä myös hylätyn Philip Aagaardin kanssa. 1500 voitti Jonas Hamm kauden kotimaisella kärkiajalla 3.43,62. Sunnuntaina naisten kisassa kohdattiin pieni pettymys, kun Annemari Sandell-Hyvärinen ei kyennyt starttaamaan kympille. Sandell-Hyvärinen oli lauantaina vitosella kolmas ajalla 16.42,56. Nuori Suvi Miettinen pisti kuitenkin päälle kunnon rähinän ja debytoi itsensä alle 35.00 (34.49,56) ja kolmanteen sijaan. Elina Lindgren oli hänen edellään ennätyksellään 34.48,11.

Kympillä Jussi Utriainen pystyi sinnittelemään Erik Sjöqvistin perässä viimeisellä kierroksella ja Obed Kipkurui alitti puoli tuntia ensimmäisen kerran. Mikael Talasjoki puolestaan paransi kauden kotimaista kärkiaikaa esteissä kellotettuaan 8.52,38. Samassa kisassa Janne Ukonmaanaho juoksi kauden toisen estekisansa aikaan 9.00,51.
Espoo: Lauantaina Göteborgissa kympillä kisannut Obed Kipkurui uhkui hirmuista kuntoaan jo heti sunnuntaina Espoossa juostussa ECrossissa. Kipkurui voitti 18km:n kisan ylivoimaisesti ajalla 56.47. Taakse jäivät muun muassa Lars Johansson (57.30) ja Eliud Lokol (57.59). Naisten kisan voitti Maija Oravamäki ajalla 67.23. Maria Söderström oli toinen juostuaan 67.59. Kolmas sija meni Ruotsiin Louise Wikerille (72.09).

Kipkurui ja Lokol seuraavat ECrossin kulkua varjoista (kuva: Jarno Maimonen)

Oravamäki ja Söderström kisan tiimellyksessä (kuva: Jarno Maimonen)

Rieti: Rietissä puskettiiin kova kolmonen, jonka voitti Kenian Thomas Pkemei Longosiwa ajalla 7.32,79. Myös kisan kakkonen Yusuf Kibet Biwott (7.33,39) onnistui pitämään maanmiehensä Edwin Soin (7.34,07) takanaan. Tonnivitosen voitti Juan Carlos Higuero ajalla 3.34,78. Naisten kasilla Janeth Jepkosgei ei vieroksunut maitohappoja lähdettyään jänön perään alle 1.50-vauhtia. Loppuaika 1.56,29 on siltikin tiukkaa tavaraa. Naisten kolmosella Kenian Vivian Cheruiyot hätyytteli kauden kärkeä juostuaan 8.30,25.