sunnuntai 4. marraskuuta 2007

Tiukat taistot New Yorkissa

Niin miesten kuin naistenkin maratonilla erottautui kaksi sitkeää maratoonaria, jotka aivan loppumetreille asti taistelivat toisiaan ja väsymystä vastaan.

Naisten matka pääsi liikkeelle puolituntia miehiä aiemmin joten pääosassa olivat lähes koko tv-lähetyksen ajan Iso-Britannian Paula Radcliffe ja Etiopian Gete Wami. Kaksikko erkani muilta jo aikaisessa vaiheessa Radcliffen toimien veturina ja Wamin roikkui mukana kuin vaunu. Viimeisellä maililla oli Waminkin taivuttava, kun Radcliffe oli jatkuvasti vaihdellut vauhtiaan ja lisäsi sitä vielä kerran. Loppuajaksi Radcliffe juoksi 2.23.09. Wami jäi lopulta 23 sekuntia ja kolmanneksi tullut Latvian Jelena Prokopcuka peräti kolme minuuttia ja neljä sekuntia.

Miesten puolella edettiin pitkän matkaa suuressa joukossa, joka pikkuhiljaa pieneni niin, että kisan viimeisillä kilometreillä mukana oli enää kolme miestä: Ramaala, Lel ja Goumri. Heistä ensimmäisenä joutui antamaan periksi Etelä-Afrikan kokenut maantiejyrä, Henrik Ramaala. Kaksikko Lel ja Goumri etenivät niin tasatahtia, että kaksikon välille ei näyttänyt tulevan minkäänlaista eroa kunnes viimeisellä kilometrillä Lel lähti kuin maileri jättäen Goumrin armotta. Lel juoksi maaliin voittajana ajassa 2.09.04. Goumri oli toinen (2.09.16) ja Ramaala taipui aikaan 2.11.25.

[iaaf.org]

Ei kommentteja: