sunnuntai 4. marraskuuta 2007

PM-maastomitalit selvillä, Utriainen otti kultaa

Juuri päätökseen saaduissa pohjoismaisissa maastomestaruuskilpailuissa Suomi saavutti yhteensä viisi mitalia joista henkilökohtaisia oli kaksi.

Miesten matkalla voittoon juoksi kovaan vireeseen päässyt Lahden Ahkeraa edustava Jussi Utriainen. Toiseksi jäi Ruotsin Erik Sjögvist häviten Jussille seitsemän sekuntia. Kolmas oli Norjan Oystein Sylta, joka hävisi Sjögvistille loppukirissä vain kaksi sekuntia. Kolme seuraavaa suomalaista maalissa olivat Konstantin Kutilainen yhdeksäntenä, Juha Puttonen 12. ja Simo Wannas 16. Tällä Joukkueella Suomi sijoittui Ruotsin jälkeen toiseksi.

Raasto.com tavoitti iloisen voittajan Södertäljestä
- Koko matka oli kovaa taistelua Sjökvistin kanssa ja matkavauhti oli todella kovaa. Jo aika alkumatkasta pääsimmekin Ericin kanssa muilta karkuun. Iso-Erkki vedätti ylämäet ja minä alamäet. Toiseksi viimeisellä 1,5 kilometrin ringillä yhtäkkiä huomasin, ettei mies enää jaksanutkaan tulla alamäessä rinnalle ja lisäsin entisestään vauhtia. Eroa alkoi tulemaan heti, mutta vasta 500m ennen maalia olin varma voitosta, vaikka kotiyleisön hurjasti kannustama Sjökvist tavoittikin vielä viimeisessä mäessä reilusti, Utriainen kommentoi.

Naisten kilpailun voitti melko ylivoimaiseen tapaan Norjan Kirsten Otterbu. Hänen menoaan ei hidastanut edes viikko sitten juostu maraton, jolla syntyi hänen ennätyksensä. Nyt voittomarginaali toiseksi tulleeseen Ruotsin Lisa Blommén oli 16 sekuntia. Kolmanneksi sijoittui Ruotsin Ida Nilsson. Ruotsiin meni myös kaksi seuraavaa sijaa, joten joukkuemestaruus meni täydellisellä ylivoimalla Ruotsin naisille. Paras suomalaisista oli Liedon Parman Saara Skyttä kuudennella sijallaan. Seitsemänneksi siskonsa vanavedessä maaliin tuli Laura Skyttä. Saara Pekkarinen oli kymmenes. Tytöt ottivat sijoituksillaan Ruotsin ja Norjan jälkeen joukkuepronssia.

Nuorten sarjoissa suomalaisista parhaiten menestyi tyttöjen joukkue voittamalla yhden sijoituspisteen erolla pohjoismaiden mestaruuden ruotsalaisten edestä. Henkilökohtaista menestystä tuli myös mitalin muodossa, sillä Suvi Miettinen oli toinen. Janni Syrjälä jäi harmittavasti neljänneksi. Muut suomen tytöt olivat Sanni Klemelä seitsemäs ja Mari Mäki-Torkko yhdeksäs.

Poikien kilpailussa Ruotsi ja Norja olivat juuri niin pahoja kuin ennakkoon osattiin odottaakin, sillä peräti kahdeksan ensimmäistä sijaa menivät joko Ruotsiin tai Norjaan. Koko potin muiden edestä korjasi vasta 16-vuotias, norjalainen Sondre Moen, joka juoksi elokuussa uudeksi Norjan alle 17-vuotiaiden ennätyksen 10000m:llä 30.29,31. Suomen Pekka Toivola oli meikäläisistä paras juosten yhdeksänneksi.