sunnuntai 24. toukokuuta 2009

Holmén ja Jokinen alle puolen tunnin pohjoismaisella kympillä

Oslossa, tuossa Norjan pääkaupungissa, maineikkaalla Bislettin maailmanennätyksiä liukuhihnalta tuottavalla radalla juostiin Pohjoismaiden 10 000 metrin tittelistä. Miesten kisassa voiton vei Ruotsin aina vaarallinen Oskar Käck 29 minuuttia hipovalla ajalla (29.06.22). Silveriä kouraansa sai Norjan oma poitsu, joka nimellä Øystein Sylta tunnetaan (29.12.09). Pronssinen lätkä ripustettiin Suomen Janne "eläin" Holménin kaulaan. Hän ennätti maaliin 29.33.73 kuluttua lähtölaukauksesta. Muista Suomen pojista Tuomas Jokinen sijoittui 7:nneksi ajalla 29.56.67. Myös Jarkko Hamberg (30.21.51) ja Mikko Tyni (31.07.74) selvittivät 25 ratakierrosta, mutta Henri Manninen ja Miro Laurila eivät. Hamberg ja Tyni juoksivat omat uudet rekordinsa.

Naisten kisa oli silkkaa Ruotsin Karin Sennwallin näytöstä. Hän oli jopa pari sekuntia nopeampi kuin Norjan Kjersti Karoline Danielsen (34.34.82 - 34.36.85). Eipä kauas jäänyt myöskään kolmanneksi sijoittunut Norjan Christina Bus Holthkaan (34.38.11). Suomen tyttäristä Anne-Mari Määtänen ehti maaliin 35.31.36 kuluttua lähtölakauksesta (sijoitus 5.) ja Mira Tuominen puolestaan ajassa 35.58.89 (sijoitus 6.) Selainen oli siis Pohjoimaiden 10 000 tällä kertaa ja ylitsevuotava tuska varmasti pursui jokaisen kehosta ainakin viimeiset 10 kierrosta, sen verran raaka laji on 10 000 metriä radalla.