sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Maantietuloksia

New Yorkin puolikas

Miehet. Mo Farah ja Gerbe Gebremariam tiputtivat Keskuspuistossa kerran kaatuneen Galen "ninja" Ruppin vasta viimeisilla sadoilla metreilla. Ruppilla oli lihas liipasinherkkana koko matkan, ja se ehka rasitti miesta lopussa. Loppusuoralla, maalin tuntumassa, Gebremariam taivutti Farahinkin taakseen, mutta killerikirinyt Mo otti voiton puolikkaan debyytillaan ajalla 60:23. GG kellotti 60:25 ja Rupp debytoi kolmannekseni (60:30). Kisan neljas oli Etiopian Testefye Girma (60:35) ja viime vuoden voittaja (kaatui Ruppin kanssa) Peter Kamais oli viides ajalla 60:46.

Naiset. Kenian Caroline Rotich koulutti Edna Kiplagatia West Highwaylla, noin 3km ennen maalia. Aitivapaalta hieman aikaa sitten palannut Kara Goucher oli tassa vaiheessa jo jaanyt heidan ja muutaman muun naisen jalkeen. Kuinka ollakaan kun Rotich katkaisi maalinauhan ajassa 68:52 ja Kiplagat kellotti siihen tuntumaan 69:00. Ilmiomaisen kirin vetanyt Goucher oli kolmas ajalla 69:03. Goucher startannee seuraavaksi Bostonissa.

Lissabon

Miesten kisan vei Tadesse aika kolliajalla 58:30. Suomea ja USA:nkin maantiesirkus kiertanyt Silas Sang oli kolmas ajalla 60:37. Marten Bostromin ajasta ei ole just nyt tietoa. Naisten kisan vei Aberu Kebede 68:27 ja Portugalin Dulce Felix kellotti kovan ajan 68:32.



[nyrr.org & Pekka Rantakari]

Ei kommentteja: