lauantai 23. kesäkuuta 2012

USA:n olympiakarsinnat

Valtavaa maratonpettymysta tammikuussa tihkunut Dathan Ritzenhein karasi eilen olympiatiketin arvoisesti USA:n mestaruuskisojen kympilla. Ritz saapui lahtoviivalle Oregonin Eugeneen mita luultavimmin valtavien omien ja ympariston asettamien paineiden alla. Lontoon tiketti odotti hanta vain jos han ylittaisi maaliviivan kolmantena alle 27:45 ajalla. Ja niin myos kavi.

Kilvanjuoksun voitti Galen Rupp ajalla 27:25.33. Toisen sijan nappasi Matt Tegenkamp kellon nayttaessa 27:33.94 ja Ritz saapui samoille mestoille ajassa 27:36.09. Viela yliopisto-opintojaan taiteileva Stanfordin Chris Derrick oli neljas ajalla 27:40.23 ja kun kerran viela Aaron Braunkin alitti A-rajalla ajalla 27:41.54 niin ei tuo karsintakisa ihan paperia ollut. Kisan kaikki maaliin saapuneet 23 juoksijaa alittivat 29:40.

Naisten kympilla Amy Hastings piti kovin kyytia ja kellotti loppukiritettyaan ajan 31:58.36. Teksas A&M yliopistossa opintaivaltaan taapertava Natosha Rogers pisti kampoihin ajalla 31:59.21 ja onnistui pitamaan Shalane Flanaganin takanaan 31:59.69. Kaikki kisan 22 juoksijatarta alitti 33:46.