perjantai 13. kesäkuuta 2008

SM-Viestit juostaan Espoossa

Viikonloppuna juostaan Espoossa ehkä kesän näyttävimmät yleisurheilukisat, kun toistaan upeammilla kasvomaalauksilla varustetut menijät kilpailevat seurojensa puolesta SM-viesteissä. Katsomossa liehuu banderollit ja seurojen viirit. Kuten viesteissä yleensä niin myöskään ääntä ei tule puuttumaan, kun kentän laidalla huudetaan oman seuran puolesta.

Kestävyysmatkat ovat kisoissa vähissä, mutta juuri mainitun väriloiston ja kentällä tapahtuvan säpinän ansiosta kaikki matkat miellyttävät myös "nylkkyjen" silmää ja pääsevätpähän nylkytkin areenalle testaamaan takareisiensä venyvyyttä, kun lauantaina juostaan 800 metrin viestit ja miehillä on vielä sunnuntaina tonnivitosen koitos.

Naisten kasin viestissä ennakkosuosikkeja ei ole kuin yksi. Kokkola ottaa jälleen kerran omansa Järvenpään sisarusten johdolla. Miesten vastaavalla matkalla hallitseva mestari HKV taitaa olla taas kuumin suosikki voittajaksi vaikkakin Wannaksen kone on viime viikkoina hieman yskähdellyt. HKV:llä löytyy viivalta kuitenkin Nummela, Talasjoki ja ankkurina tällä hetkellä suomen kovin kasin juoksija, Lahtio joten muilla tulee kiire tähän kelkkaan.
Kasin lähtölistoja selatessa nimilistoista löytyy muutamia mielenkiintoisia nimiä kuten M. Bergdahl ja A. Rockas (juoksee ainoastaan 1500:lla) jotka olisi mukava nähdä taas kiertämässä rataa.

Miesten 1500m:n viestissä HKV:n tuplan esteenä on kaksikko Räsänen/Keskisalo, jotka johdattavat Joensuun Katajan ainakin palkintopallille. Mielenkiintoista nähdä millaiset alkuasetelmat pystyvät ensimmäisten osuuksien juoksijat luomaan tälle kaksikolle. Keskisalo juoksee tosin vielä tänään Espanjan auringon alla 3000m:n esteet ja osallistuminen SM-viesteihin ei ole varmaa.
Palkintopallille kärkkyy myös viime vuoden pronssimitalijoukkue JKU. Viime vuotista kokoonpanoa vahvistaa tänä vuonna jo SM-maastoissa mainiosti juossut Jouni Haatainen. Mitaliehdokkaiden listaan lisätään Lahden Ahkera ja Gamlakarleby.

[raasto.com]

Ei kommentteja: