perjantai 26. syyskuuta 2008

Viikonloppuna tapahtuu

Lauantaina kisataan taas legendaarinen Lidingöloppet. Tällä kertaa voi vaikka jännittää, miten käy Jussi Utriaisen ja Mustafa Mohamedin välisessä otatuksessa. Henrik Ahnströmkin on kykenevä kiusaamaan edellisiä. Tosin kärjen takanakin mitellään suomalaisten ja raasto.comin toimituksenkin kesken, ja näiden otatusten tuloksista raportoitaneen myöhemmin. Naisten kisassa on mielenkiintoista nähdä mihin Annemari Sandell-Hyvärinen kykenee. Vastassaan hänellä on muun muassa Lena Gavelin, Anna Rahm, Norjan Kristen Otterby sekä Kenian Agnes Mutune. Myös nuorempien miesten ja naisten sarjassa nähdään useita suomalaisia, joten Lidingöloppet on taas näyttämässä vetovoimaansa.

Sunnuntaina on vuorossa Berliinin maraton, jossa Haile Gerbreselassie yrittää sivaltaa nimissään olevasta ME-tuloksesta ylimääräisiä pois. ME-yritystä tai jopa ME:tä on taas todistamassa raasto.comin Z. Berliinin katuja mittaamassa nähdään ainakin ennätyskesäänsä viettänyt Miika Takala ja saksalais-jyväskyläläinen harjoituskumppaninsa Erik Hass. Naisten kisassa puolestaan Irina Mikitenko hamuaa toisen suuren kaupunkimaratonin voittoa tällä kaudella.

Sitten jo tänään on aloitettu taivaltamaan ehkä aivan yhä legendaarista Spartathlon ultrakisaa, joka 246 km:n pituudellaan on siinä ja siinä ymmärrätyksen rajamailla. Kisassa on tänä vuonna suurin suomalaisedustus, joista parhaillaan parhainta vauhtia pitää Tero Hyppölä. Hän oli 81 km:n paikkeilla sijalla 19.

[lidingoloppet.se, spartathlon.gr & raasto.com]

Ei kommentteja: