lauantai 18. huhtikuuta 2009

Keskisalo 5000m:llä Mt. SACissa

Suomen Jukka Keskisalo juoksi uuden 5000m:n ennätyksensä 13.56,20 tänään Mt. Sacin kisoissa. Keskisalo juoksi vitosen eristä toisessa sijoittuen seitsemänneksi. Erässä juoksi lukuisa määrä kavereita, ja Keskisalo matkasi pitkän jonon peräpäässä antaen muiden ansaita heikkoja arvosanoja kaarrematematiikasta. Parin tonnin tuntumassa Keskisalo aloitti nousun mukaan pääjoukon tuntumaan, mutta samaan aikaan kärki kiristi vauhtia ja Keskisalo jäi yht'äkkiä yksin noin 20 metriä melkoisen ryppään jälkeen. Kärki iski 3000m:n paalulle ajassa 8.21 ja 4km taittui aikaan 11.09. Tässä vaiheessa Keskisalo alkoi napata pääjoukkolaisia tasaiseen tahtiin! Kisan voitti loppujen lopuksi David McGrathy (13.42,11) vahvalla puolentoista kierroksen kirillä. Erän toiseksi sinnitteli Diego Borrego (13.44,62) ja Reuben Chebon-Mwei oli kolmas ajalla 13.53,37. Erässä 11 juoksijaa alitti 14 minuuttia.

Miesten 5000m:n ykköserässä Juan Luis Barrios (13.16,65), Anthony Famiglietti (13.17,98) ja Chris Solinski (13.18,41) suorittivat hienon loppusuoran näytöksen. Erä aloitettiin 60-61 sekunnin kierroksella, mutta vauhti tasaantui jo toisella kierroksella. Samalla Fam otti kisaa haltuun nousemalla jonon toiseksi "jänön" perään. Mailin kohdalla taivallettiin 13.17 loppuaikaan tähtäävää vauhtia ja 2000m:stä eteenpäin Fam hoiti vetohommia. Parin mailin kohdalla homma oli kuitenkin selvä, ettei kisassa juosta erityisen kovaa aikaa. Kolmen kärki, Fam, Solinsky ja Barrios, matkasivat loppua kohden kiristyvää laukkaa ja voitto ratkaistiin viimeisellä 200m:llä. Tässä erässä yhteensä 27 juoksijaa alitti 14 minuuttia.

Naisten vitosen voitti Philes Moraa Ongori ajalla 15.23,33. Toinen oli Christine Wurth-Thomas ajalla 15.34,17 ja kolmanneksi kiri Bizzari (15.37,39) niukasti ennen McCandlessia (15.37,70). Erän 16 ensimmäistä juoksijatarta alitti 16 minuuttia.