maanantai 6. huhtikuuta 2009

Lisää tuloksia viikonlopulta

Sunnuntaina juostiin Rotterdamin ja Pariisin huikeiden maratonien ohella myös puolikasta, tällä erää Berliinissä. Siellä Kenian Bernard Kipyego kellotti 59.34, jolla helti voitto Sammy Kosgeista kahden sekunnin turvin. Kisan kolmanneksi sinnitelly Wilson Kipsang Kiprotich sai ajakseen 59.38. Vielä kisan neljäskin, Kenian Samuel Mwangi ehätti alle tunnin, 59.55. USA:n Fasil Bizuneh oli ensimmäinen ei-afrikkalainen sijalla 17 ja ajalla 63.25. Naisten kisassa Saksan Sabrina Mockenhaupt iski ja voitti kisan kovalla ajalla 68.45. Tähtäin lienee Berliinin MM-maratonilla? Kisan toiseksi juossut Kenian Hellen Kimutai teki myös hyvän tuloksen 69.27. Kisan kolmas oli Kenian Lydia Njeri ajalla 70.08.

USA:ssa puolestaan juostiin pari perinteistä kisaa. Washington D.C.:ssä rullattiin Cherry Blossom, tuo kukkaisa 10 mailin otatus. Viime vuoden voittaja Marokon Ridouane Harroufi uusi viimevuotisen temppunsa kovalla ajalla 45.56. Kisan toinen Etiopian Feyisa Liesa onnistui selättämään Kenian/Turun Silas Sangin sekunnilla (45.58 vs. 45.59). Naisten kisan nimiinsä niin ikään viime vuoden voittaja, Kenian Lineth Chepkurui ajalla 53.32. Etiopian Belianesh Zemed Gebre (53.55) ja Teyba Naser (53.58) pokkasivat muut palkintosijat. Kenian Catherine Ndereba oli kisassa viides ajalla 54.27.

Kaliforniassa kisattiin aina kovavauhtinen Carlsbadin 5km. Miesten kisassa kovin kyytiä pitivät Etiopian Daba Bekana ja Abreham Cherkos, joille molemmille merkittiin ajaksi 13.19. Kolmanneksi kiri myös Etiopiaa edustava Maregu Zewdie (13.24). Viidenneksi rynni Australian Collis Birmingham (13.27) juuri ennen USA:n Anthony Famigliettiä (13.28). Myös Irlannin Alistair Cragg availi jänteitään (13.36, 8. sija). Naisten kisan vei Etiopian Aheza Kiros ajalla 15.38. USA:n Shannon Rowbury (15.41) ja Australian Lara Tamsett (15.42) seurasivat siinä kannoilla.