lauantai 13. kesäkuuta 2009

USA:n yliopiston I-divarin mestaruuskisoissa hyvää vauhtia

NCAA:n ykkösdivarin mestaruuskisoissa, jotka siirrettiin tälle ajankohdalla H1N1-viruksen pelossa, alkoi kestävyysmatkojen finaalit miesten ja naisten kympeillä jo torstai-iltana. Naisten mestaruuden vei Providencen yliopistolle juokseva Danette Doetzel ajalla 33.25,71. Hopealla palkittiin Cecile Lemmon (33.39,97) ja pronssia pokkasi Anita Campbell (33.43,33). Kisan 15 ensimmäistä neitoa alitti 35.00. Miesten kympin vei ennakkosuosikki Oregonin Galen Rupp ajalla 28.21,45. Libertyn Sam Chelanga tarjosi vielä syksyn mestaruusmaastoissa mahtivastusta, mutta tällä kertaa hänet jätettiin pronssille ajalla 28.35,40. Hopeaa nappasi Arkansasin Shawn Forrest ajalla 28.24,53. Muun muassa alkukeväällä USA:n mestaruusmaastoissa juniorien kärkikahinoissa viihtynyt Luke Puskedra oli vasta 11. ajalla 29.20,18. Kisassa 21 kaveri laukkasi alle 30.00.

Miesten esteissä mestaruuden vei Brigham Youngin Kyle Perry ajalla 8.29,24. Hopealle kiri Iowan Hillary Bor (8.35,12) ja pronssia otti Stephen Lisgo (8.35,49). Naisten kisassa ylivoimaiseen voittoon juoksi alimatkoilla alkukaudesta (ja viime viikolla) viihtynyt Coloradoa edustava Jennifer Barringer. Hän oli ajallaan 9.25,54 selvästi Michiganin Staten Nicole Bushia (9.40,49) edellä. Bush kepitti lopussa muun muassa Mel Lawrencen (9.40,98), joka kuitenkin palkittiin pronssilla.

Naisten vitosen vei Illinoisin Angella Bizzarri ajalla 16.17,94. Hän jätti Oregonin Nicole Bloodin (16.26,58) ja Villanovan Frances Koonsin (16.28,36) ottelemaan muista palkintosijoista. Finaalin kaikki maaliinjuosseet 14 juoksijatarta alittivat 17 minuuttia.

Miesten vitosella Galen Rupp hoiti itselleen tuplat. Voittoaika tosin osoittaa, että kisassa oli tarjolla pienimuotoista kyttäilyä. Ruppin juoksema 14.04,12 on nimittäin hitaampi kuin alkuerien kärjen ajat. Mårten Boströmin joukkuetoveri Northern Arizonan David McNeill otti hopeaa ajalla 14.05,79. Rupp veti viimeisen mailin kylmästi tasan 4.00. NcNeill tarjosi tässä kohdin kuitenkin hyvää vastusta. Vasta Payton Jordanin kisoissa uuden USA:n junnuennätyksen (13.29,98) juossut Stanfordin Chris Derrick jätettiin kylmästi kolmanneksi ajalla 14.07,34.

Lisäksi huomenissa on vielä tarjolla muun muassa ihmelapsi German Fernandezin edesottamuksen 1500m:llä.