lauantai 27. kesäkuuta 2009

Lisää USA:n mestaruuskisoja

Toisena kisapäivänä juostiin kaksi kestofinaalia. Naisten 5000m:n juoksua lähti liikkeelle yhtenä ryppäänä. Pääjoukko eli pidemmän aikaa eloisana joukkona. Rebecca Donaghue takoi pidemmän matkaa kärjessä. Vajaa maili ennen maalia Jennifer Rhinesin veri alkoi kiehua ja hän ampaisi 68 kierroksen Kara Goucher peesissä. Sama tahti jatkui toisen kierroksen. Noin 500m ennen maalia Goucher kuitenkin irtosi virenmäiseen kiriin. Varsin irtonaiseen sellaiseen, sillä kisa oli hänelle ensimmäinen Boston maratonin jälkeen. Voittoaikansa oli 15.20,94. Rhines (15.26,92) piti toisen tilan samalla raastolla, mutta kolmannesta sijasta oli hirmuinen taisto, jonka vei Angela Bizzarri ajalla 15.33,02.

Mutta nyt on miesten finaalin vuoro... Fam, German, Tegenkamp. Jaaha. Famiglietti lähti vetämään kisaa heti aikamoista vauhtia. Eka kierros oli 59 sekuntia, mukana Tegenkamp. 1200m 3.09. Fam jatkoi takomista mukanaan 7-8 juoksijaa: Tegenkamp, Chris Solinsky, Scott Bauhs jne. Pienen hetken vauhti tasaantua 65-66 kierroksiin. German Fernandez joutui taktikoimaan ja alkoi juoksemaan pääjoukkoa kiinni issekseen - siis . Kolme tonnia taputeltiin aikaan 8.03. Tässä vaiheessa Fernandez oli vielä pääjoukkoa perässä. Fam takoi seuraavan kierroksen taas 64:ään. Ja sitten Fam pisti jarrut päälle ja iso lössi veti Famin ohi ja jäi "odottamaan" German Fernandezia. Fernandezin ohitettua Fam laukkasi takaisin kärkeen. Hampaat näkyivät. Nyt kuitenkin tilanne muuttui niin, että kisan villi kortti German Fernandez olikin mukana porukassa. 4200m:n kohdalla oli selvää, että Famin peli oli pelattu. Chris Solinsky, Tegenkamp rinta rinnan loppusuoran alussa, perässä nuori Evan Jager samasta seurasta. Tegenkampin viimeinen kierros oli 53 sekuntia, ja sillä hän varmisti voiton ajalla 13.20,57. Chris Solinsky kellotti 13.20,82 ja Jagerille saatiin ajaksi 13.22,18. German Fernandez oli viides ajalla 13.25,46, joka on samalla uusi USA:n junioriennätys. Famiglietti hyytyi kahdeksanneksi ajalla 13.33,63.