perjantai 31. heinäkuuta 2009

Kalevan kisojen 1. päivä

Miesten kympin finaali juostiin aika pitkälti Kenian Lewis Koririn vedolla. Hän loppujen lopuksi myös voitti kisan ja Suomen mestaruuden ajalla 28.46,68. Kuluvalla kaudella askelteita eteenpäin ottanut, mutta myös selkävaivoista kärsinyt Joensuun Katajan Matti Räsänen otti hopeaa ajalla 29.03,73 ja piti Lahden Ahkeran Jussi Utriaisen takanaan pronssilla (29.16,38). Kisan neljänneksi juossut Sjundeå If:n Obed Kipkurui alitti myös puolen tunnin rajan ajalla 29.34,90. Suomen huonoimman kympin juoksijan tittelin vei tänä vuonna Viipurin Urheilijoiden Miika Henriksson 33.22,69. Maaliin saapui 20 juoksijaa, mikä ei ole lainkaan huonosti.

Miesten estefinaali oli kahden kauppaa. Kovia raastajan elkeitä aiemminkin esittänyt Seinäjoen Urheilijoiden Joonas Harjamäki (8.48,81) kykeni nokittamaan ennätyksensä (8.49,58) juosseen Ylikiimingin Nuijamiehen Janne Ukonmaanahon loppukiritaistelussa. USA:sta Suomen mantereelle palannut ja kuntoaan Etape Bornholmissa hinkannut Sjundeå If:n Mårten Boström palkittiin pronssilla ja ajalla 9.07,87. Tässäkin lajissa maaliin saapui 19 juoksijaa.

Naisten 5000m:llä Turun Weikkojen Annemari Sandell-Hyvärinen paransi hieman vauhtiaan pm-kisoista ja voitti Suomen mestaruuden ajalla 16.11,61. Liedon Parman Saara Skyttä otti hopeaa ajalla 16.55,79 ja pronssille sinnitteli Forssan Salaman Janica Mäkelä ennätyksellään 16.58,18.