sunnuntai 5. heinäkuuta 2009

Abdi vei kympin

Abdi "Black Cactus" Abdirahman vei eilen juostun maantiekympin USA:n mestaruuden ajalla 28.11. Mestaruus ratkottiin jo 40 kertaa juostun Peachtree Road Racen yhteydessä, ja Abdirahman sijoittui kokonaiskisassa seitsemännelle sijalle. Edellisviikonloppuna USA:n mestaruuskisojen vitosella kikkaillut Anthony Famiglietti otti toisen sijan ajalla 28.15 ja kolmanneksi kiri James Carney ajalla 28.19.

Kokonaiskisan voitti Kenian Sammy Kitwara kovalla rallilla ja hän kellotti 27.22. Kisan kakkonen Marokon Ridouane Harroufi, joka on tuttu näky uuden mantereen maantiesirkuksessa, juoksi 28.02 rinnan mitan edellä Etiopian Gashu Ibrahim Jeilania (28.02) ja Tadesse Tolaa (28.05). Kisan 35 ekaa juoksi alle 30 minuuttia, mutta mitäpä siitä kun kyseessä on maantiekisa.

Naisten kisan nopein oli Kenian Lineth Chepkurui ajalla 31.30. Etiopian Meseret Mengsitu (31.31) ja Kenian Alice Timbilili (31.33) olivat siinä tuntumassa.