tiistai 20. lokakuuta 2009

Abu Dhabissa ei taaskaan säästellä

Ensi tammikuun seitsemäntenä varsin yksiuloitteiselle näytösautoilulle rakennettu rata otetaan hyötykäyttöön Abu Dhabissa. Tuolloin juostaan Zayed International puolikas Yas Marina -radalla, ja paikalle saapuvat voittojaan puolustavat Samuel Wanjiru ja Lornah Kiplagat. Ja taas on tarjolla reilusti taaloja, kun voitosta pätkästään 300.000 riihikuivaa kestävimmän raastajan ja raastajattaren kätöseen.

Jos Wanjiru ottaa voiton himamestoille Abu Dhabissa, hän on ansainnut lähes miljoona taalaa parissa kuukaudessa (Chicagon voitto 175.000 + World Marathon Majorsin voitto 500.000). Ihan hyvä, onhan kaveri aika potentiaalinen maratonkone. Eipä siinä, on Abu Dhabissa Wanjirulle vastustakin tarjolla. Muun muassa Patrick Makau voi löytää tammikuuhun mennessä entisen kulkunsa ja kepittää Wanjirun. Eritrean Zersenay Tadesse on kanssa sellainen masiina, että kovempaakin kollia vapisuttaa seurata hänen kulutustaloudellista alkuverryttelyään ennen mitä tahansa kisaa.

Kiplagatille kovinta vastusta tarjoavat muun muassa Kenian Mary Keitany, jolla on plakkarissa tiukka 66.36 tältä vuodelta.

[globerunner.org]

Ei kommentteja: