torstai 29. lokakuuta 2009

New York City maraton

Sunnuntaina juostaan tämänvuotinen New Yorkin maraton, joka tarjoaa jännää sekä kansainvälisesti että USA:n mestaruuskisojen muodossa. Kansainvälinen osio on kova. Kenian Robert Cheruiyot, James Kwambai (2.04.27) ja Patrick Makau (2.06.14), Brasilian Marilson Gomes dos Santos, Marokon Jaouad Gharib (2.05.27, tuore puolikkaan ennätys 60.04) ja Abderrahim Bouramdane (2.08.20) sekä USA:n mestaruudestakin taistelevat Ryan Hall (2.06.17) ja Meb Keflezighi (2009 ennätykset 2.09.21 ja 61.00) on kisan kirkkaita tähtiä. On siellä mukana myös lakimies Hendrick Ramaala, mutta lieneekö hänellä enää paukkuja nuorempien kampittamiseen. Usalaisista vielä mainittakoon, että muuan Brian Sell juossee Nykissä näillä näkymin viimeisen suuren maratoninsa. Vasta 31-vuotias Sell ilmaisi, että määrän takominen on vanhentanut kehonsa 60-vuotiaan tasolle. Muita USA:n mestaruudesta juoksivat mielenkiintoisia nimiä ovat matkan debytantti Jorge Torres, Abdi "Black Cactus" Abdirahman, Jason Lehmkuhle ja Dan Browne.

Tuoreehkot uutiset kertovat, että Kenian Martin Lel (2.05.15) jää sunnuntain kisasta. Lel kellotti juuri kelvollisen puolikkaan Isossa-Britanniassa (59.32), mutta nyt nalkuttava jalkavamma on haitannut viimeistelyä siinä määrin, että Lel tsekkaa kisan katsomosta tai televisiosta.

Naisten kisan eräs tähti, Venäjän Tatyana Petrova jää myös kisasta sairastumisen vuoksi. Se on kotvanen isku naisten kisalle, josta ovat jo ennestään jääneet pois Dire Tune, Lornah Kiplagat, Jelena Prokopcuka ja Mara Yamauchi. Nyt jäljellä ovat paluun parissa ahkeroiva Paula Radcliffe, Kenian Salina Kosgei ja Japanin Yuri Kano.

Kilvanjuoksua näytetään livenä ainakin universalsports.comissa ja Eurosportilla.

[usatoday.com, usatf.org, letsrun.com & ingnycmarathon.org]

1 kommentti:

Ste kirjoitti...

Live just nyt (16:45) http://www.flotrack.org/videos/coverage/view/235740/live

Brian Sellillä kulkee! Viikset ovat kuosissa!