maanantai 19. lokakuuta 2009

Joonas Harjamäen kuulumisia

Seinäjoen Urheilijoiden Joonas Harjamäki on juossut syksyn uuden mantereen maastokautta Lamar Cardinalsien väreissä. Viikonloppuna Joonas mitteli Pre-Nationalseissa Indianan Terre Hautessa. Viime vuonna vastaavassa (sinisessä) kisassa suomalaisia värejä edusti Mårten Boström, joka sijoittui 8km:n kisassa 18. sijalle ajalla 24.02.

Harjamäki sijoittui tänä vuonna 101. sijalle jälleen kovassa kisassa.
- Päivä oli melko kaksijakoinen. Eka kilsan rynnistin 2.51 ja sijoitus oli joku 150. Siitä kuuteen kilsaan asti nostin sijoitusta (parhaimmillaan 85.), mutta nousukiito muuttui vatsaongelmien täyttämäksi selviämistaisteluksi.

Kisan alku oli jälleen vauhdikas. Kärkipaikkaa alussa pitänyt Libertyn Samuel Chelanga luukutti ekan tonnin aikaan 2.40, joka oli lähes samaa vauhtia kuin viime vuonna. Tänä vuonna Chelanga ei kuitenkaan pystynyt petraamaan reittiennätystä (22.51), vaan joutui päästämään viime vuonna 13.30 vitosella kellottaneen Stanfordin lupauksen Chris Derrickin ohikaistalle. Derrick voitti kisan ajalla 23.27. Heikkoja kärkiaikoja selitettiin vaikealla kelillä.

Lamar Cardinalseista kovinta vauhtia piti Francis Kasagule, joka sijoittui 27:nneksi ajalla 24.13. Harjamäki kellotti 25.09 ja mielsi kelin ihan siedettäväksi.
- Suomalaiselle keli oli sopiva. Lämpöä oli 6-8 astetta ja siihen päälle kova tuuli. Reitti tosin oli tänä vuonna sateiden takia varsin märkä ja paikoin riittävän mutainen. Kärjen ajoistakin on helppo päätellä, että viime vuoteen verrattuna reitti oli raastavammassa kunnossa. Kisareitti oli hieman pidempää nurmea, mutta silti mukava. Kelpaahan näitä nurmikkokisoja juosta, koska EM-maastoissa kisataan aina nurmikolla.

Lisäksi Harjamäki kiittelee kisojen kovaa tasoa.
- Onhan täällä raastajaa tarjolla. Kun juoksee mäkisellä ja mutaisella nurmikkoreitillä 3.08/km-vauhtia, voisi kuvitella olevansa ihan hyvällä sijalla, mutta sen sijaan edellä on tasan 100 kaveria ja toisen (sinisen) kisan 97 kaveria.

Tästä näkee Pre-Nationalsien valkoisen kisan.

[raasto.com & flotrack.org]

Ei kommentteja: