sunnuntai 8. marraskuuta 2009

Saara Nikanderista PM-mestari

15-vuotias Saara Nikander voitti Pohjoismaiden maastomestaruuden ikäistään vanhempien tyttöjen joukossa. Rovaniemen Johanna Peiponen piti yllä hyvää menestystä sijoittumalla hopealle samassa sarjassa. PM-pronssilla palkittiin Norjan Silje Baera Horte. Suomi voitti n19-sarjan joukkuekultaa kun Kaisa Tyni täydensi Nikanderin ja Peiposen suorituksia kuudennella tilallaan.

Nuorten miesten kisan vei silkasti dominoiden Norjan Sondre Nordstad Moen. Suomalaisista paras oli Oskari Pennanen 12. sijallaan. Miesten kisassa Tanska otti kolmoisvoiton Morten Munkholmin johdolla. Suomen Matti Räsänen oli kuudes 13 sekuntia Munkholmin perässä. Muista suomalaisista Tuomas Jokinen oli 13., Mårten Boström 15. ja Juha Puttonen 16. Tuolla joukkueella he voittivat PM-joukkuepronssia.

Naisten kisassa puolestaan voittoon juoksi Ruotsin Ulrika Johansson ennen Norjan Karoline Bjerkeli Grövdalia. Suomalaista paras oli Minna-Maria Kangas (8.) ja kisan ulkopuolella juossut Mira Tuominen oli yhdeksäs. Naisten joukkueeseen pojoja keräsivät sisarukset Eeva ja Sara Sajanti (10. ja 11.), ja heille helti PM-joukkuepronssi.

[pernionurheilijat.sporttisaitti.com]

Ei kommentteja: