maanantai 23. marraskuuta 2009

USA:n yliopistojen mestaruusmaastot

NCAA:n I divarin maastomestaruudet ratkottiin tänään Indianan Terre Hautessa. Miesten kisassa kovinta kyytiä piti ennakkosuosikki Samuel Chelanga, joka väläytteli tuttua kyytiä jo muutama viikko sitten juostuissa esimestaruuskisoissa. Silloin tosin hänet saalisti kiinni Stanfordille juokseva Chris Derrick. Liberty Universityä edustava Chelanga kellotti maastokympin aikaan 28.41, jolle Mårten Boströmin eniten joukkuekamu David McNeill ei voinut mitään. McNeill haali kuitenkin hopeaa ajalla 29.06 onnistuen pitämään Derrickin (29.14) takanaan. Kisan 18 ensimmäistä juoksijaa alitti puoli tuntia, joskaan matka ei ole niin virallinen. Kovaa kyytiä silti.

Joukkuemestaruuden vei kuitenkin ennakkoaavistelujen mukaisesti Oklahoma State University, jonka pistepankista löytyvät muun muassa Ryan Vail, John Kosgei ja German Fernandez. Joukkuehopeaa otti Oregonin yliopisto ja pronssin pokkasi Alabama.

Naisten kisassa ennakkosuosikin paineita kantanut Coloradon Jenny Barringer kanttasi hieman jääden sijalle 134. Voittoon sen sijaan juoksi Illinoisin Angela Bizzari, joka kulutti 6km:n matkaan aikaa 19.46. Washington State Universityn Kendra Schaaf (19.51) nappasi hopeaa Florida Staten Susan Kuijken (19.57) nenän edestä. Superlupaukseksi tituleerattu Oregonilla ekaa kautta juokseva Jordan Hasay oli 18. sijalla ajalla 20.23. Naisten kisan joukkuevoiton otti Villanovan joukkue ennen Florida Statea ja Washingtonia.