perjantai 22. tammikuuta 2010

Haile kellotti 2.06.09

Eipä siis päästykään todistamaan uutta ME-tulosta Dubaissa, mutta muutoin kisa oli riittoisa. Haile Gebreselassie juoksi kisan voittoon rollomaisella 2.06.09:llä. Kenian Chala Beyene (2.06.33) ja Etiopian Eshetu Wendimu Tsige (2.06.46) eivät olleet kovinkaan kaukana mestarista. Kisassa seitsemän ensimmäistä alitti 2.10.00.

Naisten osalta voitosta kamppaili myös kolme juoksijaa. Heistä kestävimpänä tiensä maaliin selvitti Etiopian Mamitu Molisa (2.24.19), jolle maannaisensa Aberu Shewaye jäi vain seitsemän sekuntia. Kenian Helena Kiprop kellotti 2.24.54. Heidän takanaan Ruotsin Isabella Andersson juoksi oivan Ruotsin ennätysajan, 2.26.52.

Ja katsos Suomen Anne-Mari Hyryläinen juoksi ennätyksensä ja kotimaisen kauden kärkiajan 2.52.39 Dubaissa.