maanantai 8. maaliskuuta 2010

Etiopian Shetaye Gemechu kiinni EPOsta

Etiopian Shetaye Gemechu, joka osallistui Sydneyn ja Ateenan olympiamaratoneille, on ensimmäinen maansa edustaja, joka jäi kiinni EPO:sta. Gemechu on kolmas kovemman tason etiopialainen, joka kärähti dopingista. Aiemmat etiopialaiset kärynneet juoksijat Alene Emere ja Ambesse Tolosa jäivät kiinni morphiinista. Gemechu antoi EPO-näytteensä Luxemburgissa viime syyskuun lopulla.
- Gemechu on nyt pari vuotta jäähyllä, Etiopian SUL:n Adam Tadesse julistaa. IAAF:n pannan lisäksi harkitsemme hänelle vielä lisäsanktiota.

Gemechun oma kommentti asiasta on herättänyt kevyttä kummastusta:
- Luxemburgin kisa oli niin pieni kisa, jossa voittomassit olivat vain 1000 euron luokkaa. Niin pieneen kisaan en ottaisi dopingia, Gemechu on todennut.

Isommissa kisoissa dopingin käyttö olisi sitten oikeutetumpaa? No saivartelu sikseen. Gemechun saktio kestää ainakin vuoden 2012 helmikuulle.
[universalsports.com]

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Eurooppalainen koneisto managereineen ja kykyjenetsijöineen on vyörynyt etiopialaisille ja kenialaisille jo ajat sitten ja niillä on paremmat edellytykset douppaamiseen kuin mitä vaikka kansallisen tason suomalaisnylkyn

Anonyymi kirjoitti...

Aha

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on mielenkiintoinen tieto, valitettavasti ei kovin yllättävä. Tulosten perusteella Shetaye ei kylläkään ole koskaan osallistunut olympialaisiin, vaikka näin tämän uutisen yhteydessä väitetään. Edmontonissa 2001 Shetaye oli maratonilla seitsemäs, kovan tason menijästä on siis kuitenkin kyse.