perjantai 30. heinäkuuta 2010

Janne Ukonmaanaho persoonalliseen rekordiinsa Barcelonassa

Päivän 3000m esteiden alkuerissä on mukana pari suomalaista kesto-orhea. Heistä tällä kertaa paremmin suoritui erässä kaksi Juossut Ylikiimingin Nuijamiesten Janne Ukonmaanaho, joka juoksi erässään yhdeksänneksi ajalla 8.33.48. Tällä omalla ennätyksellään (aiempi rekordi 8.36.30) vuoden 2003 nuorten EM-kisojen nelonen oli lähellä jatkopaikkaa, sillä viimeisenä esteiden finaaliin mentiin ajalla 8.31.88. Ensimmäisessä erässä Seinäjoen Seudun Urheilijain Joonas Harjamäki juoksi tuloksen 8.47.24 ja oli eränsä 11.

Eilen oli myös mukana pari suoamalaista kestokonetta vitosen erissä, mutta kymppi taisi painaa vielä aika lailla poikiemme kintereissä. Joka tapauksessa kaikkensa poikamme yrittivät Barcelonassa niin vitosella, kympillä, esteissä kuin tonnivitosellakin.

Vuoden 1971 kympin ja vitosen Euroopan mestari Juha Väätäinen kirjoitti kympin jälkeen Blogissaan Utriaisen ja Räsäsen suorituksista näin:

"Suomalaisten osalta voi vain todeta, että heppoiset ovat poikain eväät. Onko syynä pelkkä kunnottomuus vai perinpohjainen asennevamma, mene ja tiedä, mutta liikaa on " lampaita " letkan jatkona jo nyt! Vai oliko mieltä ylentävää katsella selällään maalissa makaavaa turistijuoksijaa Barcan illassa tai hetkeä, kun Mo ohitti Matin kierroksella?"

Todettakoon tähän, että Euroopan 13 (yhdeksän sekuntia pistesijasta) ja 17 parhaat kympin juoksijat olivat Barcelonassa paljon vähemmän turisteja kuin Väätäinen itse Ateenan EM-kisoissa 1969, jolloin mies oli kisapaikalla Suomen joukkueen edustajana, mutta ei juossut kisoissa matkan matkaa. Siinäpä vasta todellista turismia. Mielenkiintoista on tässä myös "turistin" määritelmä. Väätäinen ei määrittele tarkemmin sitä, mitä hän tarkoittaa "turistilla". Mutta jos turistin määritelmä on esimerkiksi pistesija, niin Väätäinen oli itse turistina myös Münchenissä 1972. Oltiin sitä siis "turisteja" ennekin, mikäli tällaista iltalehtien likasankojournalismista tuttua termiä halutaan viljellä.

[raasto.com & juhavaatainen.info/blogi]

1 kommentti:

Jari kirjoitti...

Hyvä "Z"! Hieno näpäytys :)