lauantai 25. elokuuta 2007

Dibaballe kympin mestaruus

Nyt olivat käsikirjoittajat olleet levottomalla päällä, kun olivat kirjoittaneet Osakan MM-kisojen naisten kympin finaalia. Oli kaatumista, oli irronnutta piikkaria, oli hyytymistä ja tietenkin kovaa kiriä. Maailmanmestaruuden voittaneen Tirunesh Dibaban taival voittoon oli tällä kertaa vähän erilainen, sillä puolimatkan jälkeen hän jäi pääjoukosta vatsaansa pidellen. Samoihin aikoihin maannaisensa Mestawet Tufa nousi kärkeen kaatumisensa ja pääjoukosta putoamisen jälkeen. Tufa siirtyi jarruttelemaan mahdollisia karkulaisia? Yksi karkulaisehdokkaista, Kayoko Fukushi, oli tätä aiemmin irtaantunut pieneksi hetkeksi piikkaristaan, ja rynninyt yhden kierroksen aikana takaisin kärjen tuntumaan.

Seitsemässä kilsassa Turkin Elvan Abeylegesse (31.59,40) alkoi tehdä selvää kauraa muista ja hän kykeni seuraamaan vain Dibaba (31.59,40). Hieman heidän perässään sinnitteli mielenkiintoinen joukkio: USA:n Kara Goucher, Britti Jo Pavey ja Uuden Seelannin Kimberley Smith. Pavey alkoi tehdä siirtojaan 500m ennen maalia, mutta Kara Goucher kykeni vielä ohittamaan hänet viimeisellä kierroksella ja otti MM-pronssia kauden parhaallaan 32.02,05.
Kisa oli oivallinen näyte arvokilpailun arvaamattomuudesta ja dramaattisuudesta. Samaa voidaan sanoa naisten esteiden alkueristä.

[raasto.com & osaka2007.iaaf.org]

Ei kommentteja: