lauantai 4. elokuuta 2007

Kalevalaiset I

Annemari Sandell-Hyvärinen vei odotetusti omansa jokseenkin vaisulla naisten kympillä. Voittoaikansa 35.23,78 jäi Sandell-Hyvärisen ennätyksestä, mutta tuleekin muistaa, että nuorimmaisen syntymästä on aikaa vain muutama kuukausi. Hopealle sinnitteli Hanna Jantunen uudella ennätyksellään 36.11,59. SM-pronssia otti Johanna Kykyri ajalla 37.13,62. Vain kuusi yhdestätoista ilmoittautuneesta juoksijattaresta ilmaantui mukaan kisaan.

Miesten vitosella edettiin myös ennakoidusti. Jussi Utriainen veti hyvää tahtia ja pitkälle matkaa oltiin myös alle 14.00 vauhdissa. Voittoaika 14.08,65 on kuitenkin kauden kotimainen kärkitulos. Hopealle kiri Francis Kirwa (14.14,29), jonka onnistui pitää Matti Räsänen pronssilla (14.14,48). Aika on Räsäsen ennätys. Ennätyksensä juoksivat myös neljänneksi juossut Obed Kipkurui (14.18,61) ja viidentenä maaliin tullut Henri Manninen (14.23,31). Muun muassa mitaleille odotettu Simo Wannas joutui keskeyttämään.

Miesten esteissä ennakkoasetelma oli kokemus vastaan nuori tuleminen. Ja sillä tavalla kisa myös eteni. Jännitysnäytelmä päättyi Joonas Harjamäen voittoon Mikael Talasjoesta kahden sekunnin sadasosalla: 8.53,11-8.53,13. Voittoaika on kauden kotimaisen kärjen ohella myös Harjamäen uusi ennätys. Vasta kesän suulla harjoittelun aloittanut Mikko Virta nousi loppukirillään pronssille. Aikaa hän käytti 9.15,13. Kisan viidenneksi nousi Joonas Lehtinen ajalla 9.24,31, joka tarkoitti runsaan 20 sekunnin ennätysparannusta.