torstai 2. elokuuta 2007

Kalevan kisat Lappeenrannassa

Ja raasto.comin katseet ovat kestomatkoilla. Tällä kertaa ennakossa oli ainutlaatuinen mahdollisuus hyödyntää asiantuntijoiden, raasto.comin foorumin kirjoittajien veikkauksia. Kestojuoksun tilannehan on tänä vuonna vähän aiemmasta poikkeava, sillä usea kärkimiehistä ja -naisista on sivussa radalta. Mutta kovia tekijöitä on silti viivalla.

Miesten kasilla kirkkaimmaksi ennakkosuosikiksi nousee Robert Rotkirch. Hänen borzamainen loppukirinsä Lapinlahden eliittikisoissa ja kauden kotimaisen kärkiajan sivuaminen omalla ennätyksellään, 1.48,23, ovat siihen selvät syyt. Samassa kisassa isännän elkein jänöjä seurannut Tommy Granlund on vahva ehdokas hopean pokkaajaksi, joskin samaa roolia voidaan ennustaa myös Niclas Sandellsille. Tiukka kisa siis tiedossa. Vaikkeivät vanhoja ole nämäkään nimet, nuorista erityisesti Tuomo Salosen odotetaan yllättävän kisassa. Lisäksi vammoista kaudella kärsinyt Mikko Lahtio on ilmoitettu mukaan kisaan. Siinäpä vasta oiva musta hevonen.
Todennäköinen mitalikolmikko: Rotkirch - Granlund - Sandells

Miesten tonnivitosen vahvimmaksi voittajaehdokkaaksi nousee Mikael Bergdahl, jolla on hallussaan viivalla olevista kovin aika (3.45,51) tällä kaudella. Niclas Sandellsin, Tommy Granlundin sekä Aki Nummelan pistänevät hänelle eniten kampoihin. Tältäkin listalta löytyy Mikko Lahtio, jolla ei ole vielä kauden noteerausta eurooppalaisella maililla.
Todennäköinen mitalikolmikko: Bergdahl - Sandells - Granlund

Miesten vitosella ja kympillä yksi on taas ylitse muiden. Jussi Utriainen ennakoitavissa voittajaksi kummallakin matkalla. Onhan hänellä alla muun muassa tuore ennätys kolmosella ja kauden kärki vitosella. Muista kisaajista ainakin Simo Wannaksen voi kuvitella kykenevän kilvoittelemaan Utriaisen kanssa jossain määrin. Näin tapahtui ainakin PM-kympillä alkukaudesta. Muut mitalitaisteluun ilmoitettavat herrat ovat Joonas Harjamäki, Henri Manninen, Jarkko Hamberg ja Matti Räsänen. Heistä ennakkoarvioista poiketen Harjamäen osallistumista voidaan epäillä, sillä esteet ja vitonen juostaan samana päivänä. Siispä, hän kuuluisi mitalisuosikkeihin, mutta hänen keskittyessä esteisiin pronssia ottaa Manninen. Mustana hevosena voidaan pitää muun muassa Konstantin Kutilaista sekä paluuta tekevää Turo Inkiläistä.
Todennäköinen mitalikolmikko: Utriainen - Wannas - Manninen

Kympillä Utriaisen takana mitaleista taistelevat arvioiden mukaan kiivaimmin muun muassa Wannas, Mårten Boström, Obed Kipkurui ja Francis Kirwa. Itse asiassa Kirwa kepitteli Bornholmin etappijuoksussa sellaista tahtia, että lieneekö hänestä jopa haastamaan Utriaista. Todennäköistä on myös, että Suomen huonoimman kympin juoksijan titteli luovutetaan tänä vuonna suhteellisen hyvällä ajalla.
Todennäköinen mitalikolmikko: Utriainen - Kirwa - Boström

Esteet näyttävät ennakkoarvioiden mukaan tiukimmalta kisalta Joonas Harjamäen ja Mikael Talasjoen kesken. Ennakkoarvioissa voitot Harjamäen hyväksi 8-6. SM-pronssin tila on varsin avoin ja sille sijalle ennakoidaan muun muassa Mikko Virtaa, Teppo Syrjälää tai Pepe Mäenpäätä.
Todennäköinen mitalikolmikko: Talasjoki - Harjamäki - Virta

Jos Jussi Utriainen on selvä ennakkosuosikki, niin naisten puolella niitä on kaksi: Mari Järvenpää ja Annemari Sandell-Hyvärinen. Tilastojen perusteella kasin kärkikamppailu on tiukka, voittokamppailu ei niinkään. Mari Järvenpään kauden kärki on 2.04,95 ja Suvi Myllymäki on tästä sekunnin jäljessä. Tämä on tällä matkalla pitkä ero. Luultavimmin Myllymäen kanssa hopeasta kamppailee Minna Järvenpää. Heidän perässään on matkaa seuraaville sijoille.
Todennäköinen mitalikolmikko: Mari Järvenpää - Myllymäki - Minna Järvenpää

Naisten tonnivitosella tilanne on Järvenpäiden osalta hyvin 800m:n kaltainen. Ainoastaan mitalikamppailuun osallistuvan neidon nimi vaihtuu. Tonnivitosella mitaleista Mari Järvenpään takana taistelevat ainakin Minna Järvenpää, Saara Pekkarinen ja Tarja Vesaluoma.
Todennäköinen mitalikolmikko: Mari Järvenpää - Minna Järvenpää - Pekkarinen

Naisten vitosella ja kympillä vasta viime huhtikuussa toisen lapsensa synnyttänyt Annemari Sandell-Hyvärinen nousee ennakkosuosikiksi jo ilman kaudella juostuja kisojakin. Tosin kävihän Sandell-Hyvärinen näyttämässä päivän kuntoaan Kloppen kierroksella viime viikonloppuna, jossa 3.30/km-vauhti oli helppoa kuin aamiaisen syöminen. Kimpisellä vitosen mitalikamppailussa ovat mukana Jaana Niemelä, Elina Lindgren ja Ulla Tuimala.
Todennäköinen mitalikolmikko: Sandell-Hyvärinen - Lindgren - Niemelä

Naisten kympin voiton vienee Annemari Sandell-Hyvärinen. Hänen perässään kovimmat nimet ovat muun muassa Jaana Niemelä, Maria Söderström, Elina Lindgren, Mira Tuominen ja aina tasaista jälkeä tekevä Hanna Jantunen.
Todennäköinen mitalikolmikko: Sandell-Hyvärinen - Niemelä - Lindgren

Naisten esteissä on myös tarjolla tiukka kisa. Sandra Erikssonin, Suvi Miettisen ja Saara Skytän ennakoidaan kamppailevan mitaleista tiukin ottein. Heidän lisäkseen esimerkiksi Sanna Kullbergia, Mira Tuomista ja Marika Jänkää voidaan pitää varteenotettavina ehdokkaina kärkisijoille.
Todennäköinen mitalikolmikko: Eriksson - Miettinen - Skyttä

[raasto.com]

Ei kommentteja: