perjantai 24. elokuuta 2007

Holmen ja Kirwa ensimmäisinä MM-liekkeihin

Ensi yönä se alkaa taas. Osakan MM-kisat. Japanilaisittain ymmärrettävästi kisat aloittaa maraton. Siinä on heti kotikatsomoillekin katsottavaa kun itsevarmuutta uhkuvat Janne Holmén ja Francis Kirwa starttaavat kisaan. Maratonreitti on tasainen, mutta todennäköisesti kisan aikana on lämmintä kompensoimaan tätä.
- Reitti sopii minulle hyvin, sillä ylämäissä olen suhteellisesti heikompi, Holmén lateli maratonin aattona. Myös Francis Kirwa painotti reitin suhteellista helppoutta ja todennäköisesti rankkaa keliä.

Ylen haastattelussa molemmat pistivät hyvää tarinaa kehiin. Holmén totesi, että "jos yllän kahdeksan parhaan joukkoon, olen erittäin tyytyväinen. Toisaalta, ei kannata olla huonompi kuin kahdeksas, koska kahdeksan parasta saa palkintorahaa". Kirwa puolestaan naureskeli, että "jos Jumala tekee jotain, jos salama iskee vaikka pääjoukkoon ja minä johdan, olen tyytyväinen. Sitten nostan Suomen lipun korkealle voiton kunniaksi".

Kisan ennakkosuosikit löytyvät etelästä ja Japanista. Japanilaisista kärkisijoilla voidaan nähdä muun muassa Toshinari Suwa ja Tsuyoshi Ogata. Kisan kovinta ennätystä pitää hallussaan Mubarak Hassan Shami, joka keväällä luukutti Pariisin helteessä 2.07.19. Myös Mombasan kuumassa MM-maastopätsissä Shami oli seitsemäs. Siinäpä vasta oivallinen ennakkosuosikki siis. Kaukana hänestä ei ole Lontoossa ennätysvauhtiaan vetänyt Marokon Abderrahim Goumri (2.07.44). Etelä-Afrikan Hendrick Ramaala esitti jo ennen vuoden 2005 New Yorkin maratonin armotonta loppuraastoa kovia maratonotteita, eikä ensi yönä varmaan paljon periksi anna. Holménin ja Kirwan ohella Sveitsin Viktor Röthlin on kovinta eurooppalaista raastajaa viivalla.
Ensi yönä sitten...

[turunsanomat.fi, yle.fi & raasto.com]

Ei kommentteja: