torstai 12. elokuuta 2010

Helsinki city marathon lauantaina

Helsinki city marathon, tuo kaikkien hellemaratonien mutsi (ajankohta elokuu, startti klo 15.00) järjestetään 30. kerran lauantaina 14.8.2010. Kyseinen kilpahan on perinteisesti järjestetty autoilijoiden tarpeita silmällä pitäen, jolloin harvinaista ei ole se, että osa juoksijoista pysäytetään kesken matkan, jotta autoilijat pääsisivät tien yli. Homma näyttää jatkuvan samalla kaavalla tänäkin vuonna, josta osoituksena poimittakoon täysin käsittämättömältä kuulostava kohta järjestäjien ohjeissa:

"Joissakin kohdin saatetaan muun liikenteen sujumiseksi joutua päästämään ajoneuvoja juoksijoiden väliin ja näin juoksijoiden eteneminen hetkeksi hidastuu."

Myöskään kokonaisia autoteitä ei yleensä suljeta, vaan juoksijoille varataan ehkä yksi kaista vilkkaimmilta autotieltä. Lopuilla kaistoilla huristelee autoja, joten juoksijat saavat hengitettäväkseen raikkaita pakokaasuja.

Kilvan kärjen taso on myös perinteisesti ollut järjestäjille täysin yhdentekevä, joten esimerkiksi viime vuonna he eivät huolineet kilpaan mukaan 2.15-2.18 -tason japanilaisia juoksijoita. Sen sijaan Kööpenhaminan maraton toivotti japanilaiset tervetulleksi kilpaansa.

Helsingin reittiä mainostetaan "yhdeksi maailman kauneimmista", mikä tarkoittaa Suomeksi sitä, että se on profiililtaan vähintään keskiraskas. Itse profiilistahan ei ole järjestäjien sivuilla minkäänlaista käyrää, mutta ketäpä sellainen kiinnostaisi, kun reitti on kerran niin kaunis. Se Helsingin kilvassa on etuna verrattuna esimerkiksi naapurimaamme Tukholman maratoniin, että Helsingissä sentään kaikki halukkaat voivat jättää omat juomansa järjestäjille, toisin kuin Tukholmassa.

[helsinkicitymarathon.com/juoksijaohjeet & Z]

5 kommenttia:

Perttu Naumanen kirjoitti...

Jep. Nyt on jälleen stadionkin pois pelistä kenttäremontin takia. Tosin pari päivää myöhemmin se on jo auki rokkikonserttia varten... Pienellä panostuksella ja kaupungin myötävaikutuksella tuosta voisi kuitenkin saada todella hyvän kilpailun, mutta ilmeisesti puheet kaupungin halusta toimia liikuntatapahtumien järjestäjänä ovat pelkkiä kauniita juhlapuheita.

Anonyymi kirjoitti...

Asiaa!

Anonyymi kirjoitti...

Asiaa Z! Raha järjestäjille kuulemma kyllä kelpaa.

Ihmettelen kovasti miksei ihmiset äänestä jaloillaan ja jätä kyseistä kilpaa väliin. Kyllä suomestakin voisi löytyä paremmin järjestettyjä maroja? Reitin kauneudesta puhumattakaan...

-Hell

Anonyymi kirjoitti...

Kaikista puutteistaan huolimatta HCM on hyvä kisa ja paras meille suomalaisille :)

Mun mielestä erityisesti arvokisoihin havittelevien juoksijoiden kannattaisi hankkia kokemusta hellemaratoneista (Tukholma, HCM). Ei haittaa mitään, vaikka aika olisi hieman huonompi, niinhän ne on arvokisoissakin. Ennätyksiä voi yrittää sitten jossain muualla.

- ar (huomenna 11. HCM)

Anonyymi kirjoitti...

Niin. Onhan nuo jutut HCM:stä totta.
Itse en kuitenkaan uskalla ihan hirveästi arvostella. Koska en tiedä mikä HCM-järjestäjien tavoite on, ilmeisesti se ei ole nopea kaupunkimaraton. En ole myöskään järjestänyt edes testijuoksua saati hölkkäkisaa Ivalossa, joten en uskalla arvostella järjestelyjäkään.
Onneksi voin kuitenkin olla juoksematta ja niin teenkin...

To Risti