sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Haile The Great lopettaa, Gebre Gebremariam New Yorkin kunkku

Eipä huimannut alkuvauhti edes Eurosportin selostajien nystyröitä, mutta jopa alkoi rallatus Manhattanin hujakoilla. Etiopian Gebre Gebremariam tiputteli sellaista tahtia maaliin ajassa 2.08.14, ettei muilla ollut saumoja. Kenian Emmanuel Mutai (2.09.18) ja Moses Kipkosgei (2.10.39) väläyttelivät välillä vauhtia, mutta niin vain GG vei voiton. Viime vuonna iloinnut Meb Keflezighi oli nyt kuudes ajalla 2.11.38. Haile Suuri uumoili jo ennen kisaa, että polvessansa on häikkää ja niin vain joutui hän keskeyttämään ennen Manhattanille saapumista. Hailen kohdalla tämä oli jo toinen keskeytys New Yorkin kaduilla, hän siirtyi reitiltä myös maaliskuisella puolikkaalla. Kisan jälkeen han ilmoitti lopettavansa pitkän ja menestyksekkään uransa kilpajuoksijana, mikä onkin sitten vuoden kestävyysjuoksun suurin ja samalla vähän surullinenkin uutinen.


Naisten kilvanjuoksun vei Kenian Edna Kiplagat ajassa 2.28.20. USA:ssa jo kotvasen vesi kielellä odotettu Shalane Flanaganin debyytti toi hänelle kakkossijan ajalla 2.28.40. Kenian Mary Keitany oli kisan kolmas ajassa 2.29.01. Suomen Laura Markovaara löytyy sijalta 38 ajalla 2.49.19, joka syntyi suht' tasaisella vauhdinpidolla.

[nyrr.org & flotrack.org]

2 kommenttia:

Z kirjoitti...

Tuo on varsinainen shokkiuutinen, mutta josko se olisi vain maratonpettyneisyydestä seuraava reaktio, joka ei ole loppuun asti harkittu?

Anonyymi kirjoitti...

No niin on! Mä olen kyllä kanssa hieman pettynyt. Toivottavasti tuo oli ainoastaan maratonpettyneisyyttä ja Haile palaa vielä areenalle.

-Hell