lauantai 27. marraskuuta 2010

Suomen joukkue maastojuoksun EM-kisoihin

Kotimaanosamme mestaruuskilpailut maastossa tapahtuvassa juoksussa järjestetään Portugalin Albufeirassa 12.12.2010. Suomen urheiluliitto valitsi sinne isänmaamme edustajiksi miesten vajaan 10 kilometrin mittaiseen kilvoitteluun Lahden Ahkeran kotiseuraakseen tunnustavan Jussi Utriaisen, Joensuu Katajan Matti Räsäsen, Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Joonas Harjamäen sekä Sjundeå IF:n oman pojan Mårten Boströmin. On täysin tarpeetonta mainitakaan, että Suomen edustusnelikko himoaa Portugalista menestystä kuin osakekeinottelijat rikastumista köyhien kustannuksella. Suomen edustajista Utriainen ja Boströn ovat aiemmin urallaan sijoittuneet EM-maastoissa 30 parhaan joukkoon.

Suomen miesjunioreista on paikalla vain yksi huniori. Hänen mutsinsa päätti aikoinaan yhdessä ukkonsa kanssa antaa pojalle nimekseen Ossi Kekki. Saapa nähdä, kuinka tämä tämän vuoden PM-maastojen vitonen suoriutuu uransa tähän mennessä suurimmasta kilvasta, mutta kävi miten tahansa, on syytä muistaa että junnukisoille ei kannata laittaa liian suurta painoarvoa ihmiselon tiellä.

Suomen naispuolisista edustajista mukana on tänä vuonna vain kaksi junioria, joista oikestaan vain toinen on oikeasti juniori. 22-vuotiaiden sarjaa ei näet voi kutsua juniorisarjaksi vaikka asiaa miten kääntelisi ja vääntelisi. Joka tapauksessa IF Nykarlebynejdenin Sandra Eriksson lähtee tavoittelemaan tämän aikuissarja kakkosen menestystä täydessä menestystoiveikkuudessa, mikä ei suinkaan ole vailla perusteita, sillä viime vuonna Sandra oli peräti kymmenen parhaan joukossa tässä sarjassa ja muistaakseni kukisti silloin mm. Ison-Britannian Stephanie Twellin, joka juoksi tänä vuonna 1500m 4.02.54 ja 5000m 14.54.08.

Suomen toinen edustaja Portugalin kuuman auringon alla on Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden Saara Nikander, joka kilpailee 19-vuotaiden kilvoittelijattarien sarjassa. Toivokaamme kaikille suomalaisille kykyjensä mukaisia suorituksia EM-koitoksessa. Jos vetää kilvassa itsensä kantokuntoon, niin silloin on ainakin paikkansa täyttänyt.

[sul.fi & raasto.com]

Ei kommentteja: