tiistai 29. syyskuuta 2009

Ritz on pulleana luotosta

USA:n Dathan Ritzenhein on silmät yössä kiiluen valmiina lokakuiselle MM-puolikkaalle. Hän uskoo vankasti laittavansa kampoihin Kenian Sammy Kitwaralle ja Eritrean Zersenday Tadesselle, joista jälkimmäinen tosiaan ilmoitti juuri, että on mukana kilvoittelemassa MM-tittelistä. Niin tai näin on ainakin USA:n puolikkaan ennätys vaarassa, jos tuossa hieman aikaa sitten 12.56 vitosella paukuttanut Ritz on terässä.

Ja terässä Ritzenhein lienee oleva sillä eilen maanantaina hänen raportoitiin juosseen uuden USA:n ennätyksen 10 maililla - harjoituslenkillään. Tuohon pirulliseen matkaan Ritz oli kuluttanut aikaa vain 45.03. Oregonliven mukaan 15km:n väliaika oli 41.45, ja sen matkan ME on Deriba Mergan juoksema 41.29. Mutta Kitwara kepitti juuri alle 59.00 puolikkaalla, että siitä vähän perspektiiviä.

Kitwara kepitti Gebren tuolla ja Tadesse oli MM-lenkillä täällä.

[dathanritzenhein.competitor.com, oregonlive.com ja vähän youtubekin]

1 kommentti:

Z kirjoitti...

Kunpa Ritzillä ei olisi liikaa luottoa. Kestävyysjuoksussa liika luotto yleensä kostautuu armottomasti. Lähtöviivalle pitää mennä nöyränä poikana, ei kuitenkaan nöyristellen. Pikajuoksusta tuttu uhoaminen ja pullistelu ei sovi alkunkaan kestojuoksuun. En nyt sano, että Ritz uhoaisi ja pullistelisi, mutta jotenkin tuntuu, että hän on liian pullollaan luottoa.