torstai 3. helmikuuta 2011

Satoshi Osaki is Bäk

Moni raasto.comin lukija on varmaan viettänyt unettomia öitä miettien, että missä on Satoshi Osaki, tuo vuoden 2007 Osakan MM-maratonin kuudenneksi nopein juoksija ja ennätyksensä 2.08.36 seuraavana keväänä juossut toonari. Nyt loppuivat unettomat yöt, sillä Osaki palasi maantiekilvoittelun pariin 2,5 vuoden tauon jälkeen. Osakihan valittiin Japanin joukkueeseen vuonna 2008 Pekingin olympiamaratonille, mutta ilmoitti kisan aattopäivänä vetäytyvänsä olympiamaralta jalkavamman takia, jolloin varamiestä ei ollut enää mahdollista hälyyttää kehiin. Japanin olympiakomitea oli muutenkin mokannut homman ilmoittamalla kilpaan vain kolme miestä, vaikka olisi ollut mahdollista ilmoittaa kilpaan kolme juoksijaa + yksi varamies, joten vaikka Osaki olisi ilmoittanut aiemmin pystymättömyydestään olympiamaratonin juoksuun, ei varamiestä (Arata Fujiwara) olsi saatu enää millään kehiin.

On täysin tarpeetonta sanoakaan, että Osakin tapauksesta nousi Japanissa hirveä kohu ja Osaki itse oli tapauksen johdosta täysin ranteet auki. Allekirjoittaneen kysyessä vuonna 2009 Japan running newsiä ylläpitäneeltä Brett Larnerilta Osakin tilanteesta, Brett epäili Osakin kantaneen tapauksen johdosta niin suurta pettyneisyyttä harteillaan, että sen vuoksi mies on vetäytynyt täysin pois kuvioista.

Nyt Osaki kuitenkin palasi vetämällä Chogoku Yamaguchi ekidenillä oman 11,1 km:n osuutensa kovaa kyytiä aikaan 31.52 (10 km:n väliaika 28.43). Mies on siis kunnossa. Japan Running newsin mukaan Osaki kommentoi tilannettaan seuransa NTT Nishi Nihonin nettisuvuilla tiivistetysti näin: "Meikäläisellä oli pitkään vammoja, joten olen iloinen päästessäni takaisin kilpajuoksun pariin. Se ei olisi onnistunut ilman monien ihmisten tukea, jota sain matkan varrella. Kiitos. Alunperin halusin juosta maratonin tänä vuonna, mutta sitten päätimme, että on parempi keskittyä täpöillä yhteen maamme olympiakarsintamaratoneista ensi talvena. Pekingin jälkeen päätin, että seuraavalle olympiamaratonille mun on pakko päästä. Niinpä tulen iskemään kovaa olympiakarsintamaratonilla ja sitten kun saan olympialipun verkkareideni taskuun, hinaan itseni olympiaiskuun. Lontoon olympiamaratoni on meitsin viimeinen mahis, enkä halua saada kurjia muistoja olympiamaratonista tällä kertaa. Olen siis täydessä maratonkeskittyneisyydessä ensi vuotta varten ja tulen harjoittelemaan kovaa."

Raasto.com toivottaa kovia kokeneelle Osakille kaikkea hyvää hänen oympiaunelmansa tavoittelussa. Toivottavasti näemme hänet täydessä maratonpotkussa Lontoon kaduilla olympiamaratonin juoksemassa. On ilahduttavaa nähdä Osaki jälleen jaloillaan ja valmiina maratonkilvanjuoksuun.

[japanrunningnews.blogspot.com]

Ei kommentteja: