sunnuntai 20. helmikuuta 2011

SM-hallien toinen päivä raastoa pullollaan

Niin koitti vuoden 2011 SM-hallikilvoittelujen toinen päivä Helsingin teollisessa hallissa. Miesten kasilla voiton vei Pyhäjärven Pohdin suuri poika Rami Oravakangas ajalla 1.51.84. Oravakangas roikkui loppusuoran alkuun asti IK Falkenin Tommy Granlundin völjyssä ennen kuin lähti omille teilleen. Granlundi (1.51.96) otti kuitenkin silverisen lätkän verkkareidensa taskuun. Pääjoukon kirikammoittelun vei edukseen Parikkalan Urheilijain Panu Jantunen, kellojen kertoessa aikaa kuluneeksi 1.54.78 800 metrin ravaamisen päätteeksi.

Miesten kolmosella Karhulan Urheilijain Miro Laurila lähti kolme kierrosta ennen maalia kuin käpy ritsasta ja voitti omalla persoonallisella rekordillaan 8.14.04. Kilvan jälkeen Laurila kertoi kurittaneensa kotikaupunkinsa kuntosalin juoksumattoa ahkerasti kovissa harjoituksissa, sillä tänä talvena hänen jalkansa eivät ole vielä koskettaneet ulkolaista kamaraa. Toiseksi sijoittui myös talvisen juoksumattaharjoittelun nimeen tiukasti vannova Lahden Ahkeran Jussi Utriainen (8.23.90) ja ronssia ojennettiin Naantalin Löylyn Rami Tuokolle (8.26.35). Veteraanit Teeppo Syrjälä (8.37.64 sijoitus viides) ja Jaakko Kero (8.39.75, sijoitus kahdeksas) hoitivat myös leiviskänsä hyvin voittaen monen nuorempansa. Nostalgiaan taipuvaiset kestojuoksufanit muistelivat Syrjälän juosseen jo 15 vuotta sitten nuorten SM-halleissa Kuortaneella ajan 8.36.91. Silloinkin sillä heltisi viides tila, tosin 22-vuotiaiden sarjassa.

Kuinka sitten kävi naisten kilvanjuoksuissa Myllypuron kirnussa? No, eipä mitenkään muuten kuin siten, että naisten 800 metrillä HKV:n Suvi Selvenius voitti, vain voitti, eikä tehnyt mitään muuta kuin voitti ajalla 2.07.61. Hopeamitalikahvit seuransa järjestämässä mitalijuhlassa saa nautittavakseen Haminan Pontevan Kaisa Tyni tuloksella 2.11.83 ja pronssia sai mitaliseen kaappinsa IF Nykarlebynejdenin Zenitha Eriksson (2.14.28).

Naisten kolmonen oli tämän vuotisissa SM-halleissa varsin LP:mäinen otatus. Tämän kestojuoksufanit päättelivät siitä, että Sandra Erikssonin (IF Nykallebynejden) voittoaika oli 9.17.81. Myös hopealle sijoittunut ja samaa seuraa Sandran kanssa edustanut Heidi Eriksson juoksi hyvin (9.20.78). Ilahduttavaa oli pitkään juoksutaukoa kesän Kalevan Kisojen esteturman jälkeen pitämään joutuneen Joensuun Katajan Johanna Lehtisen pronssijuoksu ajalla 9.21.12.

Niin oli SM-hallikilvoittelut kilvoiteltu ja kohti kesää vie kestävyysjuoksijain kovien ja kevyiden harjoitusten toisiaan sopivien väliajoin kunnon kehittymisen kannalta vuorottelevainen tie.

[raasto.com]

1 kommentti:

Z kirjoitti...

Laurilasta on kuulemma tämän päivän Hesarissa urheilusivujen pääjuttu. En oo lukenut, mutta kaveri luki ja siinä kuulemma Laurila ja Sinkkonen korostivat, kuinka talven kunto rakennettu juoksumatolla.