keskiviikko 17. tammikuuta 2007

Cheromeille dopingtuomio, Saksassa myrskyää

IAAF langetti vuoden 1991 juniorien maastojuoksun maailmanmestarille Lydia Cheromeille kahden vuoden dopingtuomion. Cheromein näytteestä löytyi jäämiä hedelmöityshoidossa käytetyistä aineista, koska testi otettiin samoihin aikoihin, jolloin Cheromei kävi hedelmöityshoidossa. Hoidon myötä syntynyt tytär on tällä hetkellä vuoden ikäinen.

Cheromei on toinen kenialainen, jolle on langetettu dopingtuomio. Pamela Chepchumba jäi kiinni EPO:sta vuonna 2003. Persoonallisesti taivaltanut viisinkertainen maastojuoksun maailmanmestari John Ngugi ja 400m:n juoksija Simon Kemboi ovat asetettu pannaan testien missaamisesta. Ngugin tapauksessa erhe tapahtui testaajien taholta.

Samalla myös Saksan dopinguutiset jatkuvat. Tuore selvitys paljastaa, että viime vuonna 250 saksalaisurheilijaa oli skipannut 400 heille suunnattua yllätystestiä ilman sen kummempia tuomioita. Saksassa käytössä järjestelmä, jossa ekasta missauksesta tulee varoitus, toisesta kahden kuukauden panna ja kolmannesta vuoden kilpailukielto.

[allafrica.com & sports.espn.go.com]

Ei kommentteja: