maanantai 1. tammikuuta 2007

Vuodenvaihteen juoksuja

Lapualla juostussa Uudenvuoden yön juoksussa, 10 km:llä, miesten kisan voitti Jussi Utriainen ajalla 29.54 jättäen Joonas Harjamäen taakseen vajaalla kahdella minuutilla (31.48). Utriaisen aika on kauden kärki maantiellä. Naisten kisan voitti Johanna Kykyri ajalla 37.59. Hakunilassa juostiin myös kymppiä, jolla hallitseva maratonin Suomen mestari Hanna Jantunen otti naisten kisan ylivoimaisen voiton ajalla 35.32. Sanna Kullberg oli toinen ajalla 37.06. Miesten kisan voitti Anssi Raittila ajalla 32.50.

Eurajoella Pekka Toivola juoksi nuorten sarjassa 5,3 km:llä 16.48. Miesten pidemmän matkan voitti Reijo Savolainen ajalla 29.07. Mikkelissä miesten kilvan voitti 5,6 km:n matkalla Lauri Friari ajalla 18.07. Naisten kisan voitti Suvi Miettinen ajalla 19.22. Hän voitti Tarja Vesaluomaa vajaalla minuutilla (20.15). Liedossa miesten pitkällä matkalla oli tapahtumarikasta. Naantalin Marko Tuokko karkasi muilta heti alussa, mutta pakin sekaannuttua hän joutui poistumaan ennen puolta matkaa huoltorakennuksen helpotuksessa, jonka vuoksi hän jäi lopulta selvästi kisan voittaneelle Juha Hellsténille (35.34). Joonas Lehtinen oli kisan toinen ajalla 36.56.

Saksassa, Trierissä, Jukka Kero juoksi sijalle 22. 8km:n kisassa ajalla 25.10. Kympin Euroopan mestari Jan Fitschen oli samassa kisassa viides ajalla 23.18. Voiton vei Ugandan Moses Kipsiro uudella reittiennätyksellä 22.27. Trierissä naisten 5km:n kisan voitti Etiopian Belaynesh Fekadu ajalla 15.42. Saksan kärkikaksikko Irina Mikitenko (15.52) ja Sabrina Mockenhaupt (15.57) jakoivat seuraavat sijat.

Sao Paolon legendan voitti tällä kertaa Franck Caldeira De Almeida ajalla 44.06. Mårten Boström oli kisassa 34. ajalla 48.10. Naisten kisan voitti Lucelia de Oliveira Peres ajalla 51.23.