sunnuntai 14. tammikuuta 2007

Mårten Boström ennätykseensä puolimaratonilla

Suomalaiset nuoren polven kestävyysjuoksijat lähestyvät maailman kärkeä. Yhdysvalloissa yleisurheilustipendiaattina opiskeleva Mårten Boström voitti Phoenixissa osallistujamäärältään yhden maailman suurimmista puolimaratoneista omalla ennätyksellään 1.06.32.Boström löi Rock´n´ Roll Arizona -puolimaratonin loppukirissä Yhdysvaltain Kyle Goklishin kahden sekunnin erolla. Muut juoksijat jäivät kärkikaksikosta yli kolme minuuttia.

Vuosi sitten samassa tapahtumassa Haile Gebrselassie alitti puolimaratonin maailmanennätyksen ajalla 58.55. Boström olisi tämänvuotisella voittoajallaan sijoittunut viimevuotisessa Gebrselassien voittamassa kilpailussa viidenneksi. Olosuhteet kilpailun aikana eivät olleet parhaat mahdolliset. Toiseksi juossut Kyle Goklish viipyi tällä kertaa lähes viisi minuuttia enemmän kuin syyskuisissa Yhdysvaltain mestaruuskilpailuissa (1.01.46).