sunnuntai 14. tammikuuta 2007

Dubaissa maratoonattiin “viileissä” olosuhteissa

Vuodenaikaan nähden Dubain maratoonarit saivat juosta matkan suotuisissa olosuhteissa, sillä kisan startissa lämpöä oli vain 12 astetta ja kärjen saapuessa maaliin, lämpömittari näytti ainoastaan 16 astetta.

Kisaan mielenkiintoa toi jäniksenä toiminut sairastauolta palaava Ranskan epokone, Benoit Zwierzchlewski. Benoitin tehtävä oli vetää puolimatkaan 3.03 kilometrivauhtia ja saapuikin puolimatkaan ajassa 64.35. Voittajaksi juoksi lopulta Kenian William Rotich, joka pystyi lähes säilyttämään jäniksen luoman vauhdin ja maalissa kello näytti 2.09:53. Kenia hallitsi muutenkin miesten maratonkisaa sillä viisi ensimmäistä juoksijaa tulivat Keniasta.Rotich on kotoisin Kapsaitin kylästä, joka sijaitsee 3000 metrin korkeudella lähellä Ugandan rajaa.
- Vauhti oli ideaali minulle ja reitti oli nopea. Uskon, että tällä reitillä kyetään oikealla vauhdituksella juoksemaan täällä 2.05.

Dubain maratonin järjestäjät lupasivat kaksi päivää ennen maratonia maailmanennätyksen rikkojalle miljoona dirhamia bonukseksi, joka dollareissa tarkoittaa 275 000.