maanantai 30. maaliskuuta 2009

Lumiset olosuhteet kisojen riesana

Turun suunnalla on toiminut kevään merkkinä jo vuosien ajan Tulppaanijuoksu. Tänä vuonna olosuhteet olivat poikkeukselliset, kun lunta on tiputellut viikon aikana lyhyttä miestä polviin asti. Viime yönä maahan satoi vielä kymmenisen senttiä jollei enemmän ja tulppaanijuoksu muuttui tulppaanihiihdoksi.
Kilpailu käynnistyi juuri slickiksi auratulla paimalantiellä kuitenkin reippaasti, Mikko Virran (42)(TuWe) komennossa.



Nopeasti kärkijoukoksi erottautui seitsenpäinen joukko, joka lipsutteli tietä ristiin rastiin etsien pitoa välillä penkan puoleltakin. Letkasta aktiivisinta vetoa esitti Turun Urheiluliiton, Mika Luoto (50), joka saapui puoliväliin johtopaikalla.



Puolimatkan jälkeen paimalantie antoi sulamisellaan sen verran armoa, että paikka paikoin jopa tossu piti ja tämän innoittamana kärkipaikalla vieraili useampikin. Lopulliset ratkaisut tapahtuivat vasta kuitenkin viimeisen kilometrin alkaessa jolloin Luoto ja Virta jättivät muut nykäyksellään. Virran veto oli väkevä ja kestikin loppuun asti. Hellsten kiilasi vielä Luodon ohitse. Neljänneksi juoksi Pasi Mattila voittaen loppukirissä Darby Thomasin (TuUl). Taiston kuudes oli Johannes Brunila (TuUl).



Vitosen matkalla nähtiin Sauvon ajokoiran paluu, kun Jukka Savonheimo liukasteli sen matkan voittoon.



Myös Porin suunnalla vallitsivat samankaltaiset olosuhteet, kun lumi oli peitänyt myös Porin. Siellä olosuhteet hallitsivat parhaiten MM-suunnistuksissakin viime vuonna pärjännyt IkU:n Topi Anjala. Parhaan vastuksen tarjosi Lauttakylän Lujan Jouko Mahlamäki, joka vain parantaa vuosi vuodelta menoaan.

Espoossa juostuissa Helsyn pm-kisoissa voittoon juoksi Anssi Raittila, joka valmistautui näin ensi viikonvaihteen Rotterdamin maratonille.

[raasto.com, mogulin.blogspot.com, sul.fi] [kuvat:P. Lehtinen]

Ei kommentteja: