sunnuntai 15. maaliskuuta 2009

Fam ja Begley USA:n mestareita 15km:llä

Gate River Run Floridassa oli tällä kertaa USA:n 15km:n mestaruuskisan paikkana. Tasaisella joskin parin sillan värittämällä reitillä Anthony Famiglietti otti kärkisijan haltuunsa muutaman mailin mallailun jälkeen. Kisassa oli tarjolla voittajalla 12.000 taalaa ja lisäbonuksensa oli tarjolla 5.000 taalaa, jos miesten voittaja tulee maaliin ennen viiden minuutin karkuun lähteneen naisten voittajan. Famiglietti paukutti menemään tasaista karkua, mutta viimeisen parin kilometrin aikana Oregonin Tim Nelson iski alamäkeä valtavalla raivolla ja saapui viimeiselle 300-400 metrin maalisuoralle rinnan Famin kanssa. Famiglietti kykeni kuitenkin karistamaan Nelsonin viime metreillä ja otti voiton, mestaruuden ja massit haltuunsa ajalla 43.36. Nelson hävisi hänelle sekunnin. Kisan kolmas oli Fasil Bizuneh ajalla 43.52.

Naisten mestaruuden voitti myös voittoisalla, mutta hieman pidemmällä loppukirillä Amy Begley, joka kulutti 15km:n aikaa 49.51. Kisan toinen oli pääosan matkasta kisaa vetänyt Katie McGregor (49.57) ja kolmas maastoissa hyvin juossut Emily Brown (50.03).