lauantai 28. maaliskuuta 2009

MM-maastot

Jordanin Ammanissa juostuissa MM-maastoissa nahtiin suomalaista varia kun Annemari Sandell-Hyvarinen starttasi pitkasta aikaa kyseisissa kisoissa. Talla kertaa han joutui kuitenkin keskeyttamaan. Naisten kisassa Kenia otti kaksoisvoiton Florence Jebet Kiplagatin ja Linet Chepkwemoi Masain tahdilla. Tata Kenia vei myos joukkuekullan Etiopian edesta. MM-pronssin pokkasi Etiopian Meselech Melkamu. Hollantia edustava Hilda Kibet oli kuudes ja 1500m:lla usein karkea hallitseva Maryam Yusuf Jamal oli 9.. Sijalle 13. juossut Uuden-Seelannin Kim Smith oli siten kolmas ei-afrikkaa edustava juoksijatar. Portugali otti MM-joukkuepronssia Ana Dulce Felixin (15. sija) johdattamana.

Miesten kisa oli villia Afrikan mantereen esitysta. Talla kertaa voiton vei Etiopian Gebre-eqziabher Gebremariam. Ugandan Moses Kipsiro oli hopealla ja Eritrean Zersenay Tadesse sinnitteli MM-pronssille. Kolmikko mahtui kahden sekunnin sisaan. Ensimmainen kenialainen loytyy neljannelta sijalta, Leonard Komon, sekunnin Tadessen takaa. Muuan Saif Saaeed Shaheen oli kisan 13. Ensimmainen eurooppalainen oli Espanjana Carles Castillejo, joka juoksi sijalle 26. Joukkuekisan voitti Kenia tasapistein Etiopian kanssa. Joukkuepronssilla palkittiin Eritrean joukkue.

Naisjuniorien MM-kultaa voitti Etiopian Genzebe Dibaba. Siita sitten sijalle 10 asti Kenia ja Etiopia jakelivat sijoituksia keskenaan. Hopeaa ja pronssia ansaitsivat Kenian Mercy Cherono ja Jackline Chepngeno. Miesjuniorien kisan vei Etiopian Ayele Abshero, kun hopean piti Kenian Titus Kipjumba Mbishei ja pronssille kiri Ugandan Moses Kibet. USA:n komeetta German Fernandez oli kisan 11. ja Australian German Fernandez eli Ryan Gregson oli sijalla 24.